Dtum
Login with Facebookk
1940 | Október

Tizenhat kereskedelmi hajót süllyesztettek el vasárnapra virradó éjjel a németek

Tizenhat kereskedelmi hajót süllyesztettek el vasárnapra virradó éjjel a németek
Berlin, október 20.

(Német Távirati Iroda.)

 

A véderő főparancsnoksága közli: Német tengeralattjárók az október 20-ra virradó éjjel ismét nagy sikerrel támadtak meg egy angol a karavánt. Az eddig rendelkezésre álló jelentések alapján ebből a karavánból egyetlen éjszaka folyamán, öszszesen 110.000 tonnatartalommal sülyesztettek el. Ebben az eredményben Prien hajóhadnagy tengeralatjárója nyolc hajó tonna tartalommal, összesen 59, 560 tonnatartalommal szerepel.

 

Prien sorhajóparancsnok az első tengeralattjáróparancsnok, aki 200 ezer tonnánál több hajóteret sülylyesztett el: 202. 000 tonna elsülyeszettt hajótérrel messze előtte jár a többi tengeralattjáróparancsnoknak, Endrass tengerészfőhadnagy ezen a legutóbbi éjszakán elért eredményben való részvételeével eddig folytatólagos vállalkozásainak eredményét 44.000 tonna elsülyeszett ellenséges hajótérre emelte.

 


Egyéb tengeralattjárók jelentik, hogy más hajókisérletekből összesen 43.000 tonnányihajóteret süllyesztettek el. Ezek szerint két napon belül két nagy hajókiséret szétrobbantásával és összesen 327.000 tonna ellenséges kereskedelmi hajóteret süllyesztettek el a német tengeralattjárók. A légihaderő, noha az időjárás kedvezőtlen volt, folytatta támadásait London és Közép- Anglia hadiszempontból fontos célpontjai ellen.

 

Az éjszaka folyamán nagyobb kötelékek egymást követő hullámokban támadták meg Londont és nagymennyiségű bombát, részben a legnagyobb méretűeket dobtak le a városra. Meg lehetett állapitani, hogy a többi között bombatalálatok érték különösen a West- Indiai – dokktól északra eső területet, a greenwichi gázgyárat és a handley- pagei repülőgépgyárat is.

 

Egy nagy vizmű közelében és több pálya udvaron újabb tüzeket, messzire ellátszó robbanásokat és közel ezer méter magas lángoszlopokat lehetett megfigyelni. Nehéz bombázókötelékek eredményesen megtámadták a liverpooli kikötőberendezéseket, a coventry ipartelepet és Dél-, valamint Közép Anglia egyéb hadfelszerelési központjait.
Az ellenség nem hajtott végre semmiféle támadást német terület ellen.( MTI)

Angol jelentés London éjszakai bombázásról
Londong, október 20.
(Reuter.) A légügyi minisztérium jelenti vasárnap reggel:
Az ellenség légitámadása az elmult éjszaka tovább tartott. A leghevesebb támadásokat az első éjszakai órákban hajtották végre, amikor is három főtámadás követte egymást London, Anglia központja és az északnyugati városok ellen.
A vidék ellen a támadások éjfélkor megszűntek, azonban London ellen egész éjszaka szakadatlanul folytak, a kora hajnali órákban beállott kis szünet kivételével. Londonra és külvárosaira igen sok robbanó bombát dobtak le nagykiterjedésű körzetben, és a házak és egyéb épületek egész során keletkezett kár. Ezen a vidéken több személy meghalt vagy megsérült.
Közép –Angliában a támadást főként egy város ellen irányitották és itt több tűz támadt, valamint lakóházak, üzletházak, és kereskedelmi épületek rongálódtak meg. Többen meghaltak, mások súlyosan megsebesültek.
Északnyugaton bombák este Mersey folyó partjaira és más városokra.
Másutt Anglia és Wales különálló pontjaira estek bombák.  (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98