Dtum
Login with Facebookk
1940 | Szeptember

Londont és Liverpoolt bombázták a németek

Berlin, szeptember 29.
(Német Távirati Iroda.) A véderő főparancsnoksága közli: A német légierő megtorló támadásai a szeptember 29-ére virradó éjjel főleg London, ezenkivül Liverpool és más délangliai kikötők ellen irányultak. Londonban a Silverston dokkokban, Gravesendben, a Tilbury dokkokban, a Themze- kanyarban s a keletindiai dokkokban komoly károkat okoztunk.


A keletskóciai partvidék előtt sikerült légitámadással egy erősen biztositott hajókaravánból két, körülbelül hatezer tonnás kereskedelmi hajót telitalálattal elsüllyeszteni.


A nappali támadások folyamán London felett néhány helyen heves légiharcokra került sor, amelyek a németekre nézve nagyon eredményesen végződtek.


A brit légi haderő légi támadásokat hajtott végre, különösen a nyugat– és délnyugatnémetországi határvidék ellen. A légvédelmi tüzérség elháritó tüze visszatérésre kényszeritett néhány angol bombázót, amelyek közvetlen Berlinig nyomultak előre, anélkül, hogy a birodalmi főváros körzetét elérték volna. Nyugat- és Délnyugatnémetországban az angolok több helyen bombákat dobtak le anélkül azonban, hogy emlitésre méltó dologi kárt okoztak volna. Egy nyugatnémetországi városban ismét lakónegyedet támadtak meg s néhányan, akik nem tartózkodtak az óvóhelyen, életüket vesztették, vagy megsérültek.


Az ellenség szombati vesztesége huszonynolc repülőgép, közülük hármat a légelháritótüzérség lött le. Csak egy német gép veszett el. (MTI.)

Tüzek Londonban
Berlin, szeptember 29.
(Német Távirati Iroda.) A vasárnapra virradó éjjel néhány száz német repülő bombázta Londont. Mint a német repülők egyhanguan jelentik, a légvédelmi tüzérség elháritó tüze gyengébb volt a szokottnál. A repülők azt hiszik, hogy ez a tény arra vezethető vissza, hogy  a város nagy részét gőz és füsfátyol boritotta, amely a városrészekben keletkezett igen kiterjedt tüzekből származik.


Az alulról felfelé való látást ez igen nagy mértékben befolyásolja. Mint egy német repülő-csoport jelenti, egyedül London középpontjában a Themze közelében hét helyen figyeltek meg hatalmas tüzet. Minden német repülő célba dobhatta bombáit s uj, rendkivül nagy károkat okozhatott. Erős robbanások, gyorsan fellángoló uj tüzek jelezték a pusztitó hatást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A szorongatott Anglia Német repülők London fölött Göring főtábornagy repülőtisztjei körében Hugo Sperrle német táborszernagy, egy repülőhadtest főnöke Angol bomba-kráter Berlinben
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98