Dtum
Login with Facebookk
1941 | Április

Budapest tornász csapatbajnoksága

Budapest tornász csapatbajnokságát rendezték meg vasárnap délelőtt a BBTE gyönyörű új otthonában. Azaz, hogy csak rendezték volna, mert rendezésről szó sem volt. A MOTESZ részéről egyedül Kerezsi Endrét, a Testnevelési Főiskola jeles tanárát láttuk, az elnökség többi tagját azonban szorgos kutatásunk ellenére se tudtuk felfedezni.

Több mint egyórás késéssel kezdődhetett csak a verseny, amely oly kevéssé volt előkészítve, hogy Kerezsinek a legnagyobb nehézségekkel kellett megküzdenie. Nem csoda, ha ily körülmények között a tornászok se mutattak túlságos nagy kedvet a versenyzésre, arról nem is beszélve, hogy a közönség érdeklődése teljesen elmaradt.

Félő, hogy a tornászszövetség vezetőinek a nemtörődömsége a versenyzőkre is átragad, pedig ezek már oly sokszor képviselték sikerrel a magyar színeket és legutóbb is csak hajszálnyira vesztették el a versenyt Stuttgartban a Német Birodalom kiváló tornászaival szemben.

A nyilvános pontozást ismét mellőzték. Hogy miért, arra legfeljebb a MOTESz otthonmaradt vezetői adhatnának választ. Pedig a nyilvános pontozás esetén a közönség is szívesebben nézné végig a versenyeket, hiszen akkor nem kellene kivárnia a sokáig elhúzódó eredményhirdetést.

Megtartották ellenben az első lengőgyűrűs versenyt, mindössze három indulóval. Ez a verseny méltó volt a rendezéshez. Igazán senki sem értett hozzá. Kíváncsian várjuk ezek után, hogy mikor rendez a tornászszövetség a hölgyek részére, gerenda-gyakorlatok helyett majd – kötéltáncot?!

Budapest tornászbajnoka különben a BBTE csapata lett 316.2 ponttal, második a Postás 312.7 ponttal, harmadik a VII. ker. Leventék csapata 311 ponttal. Egyénileg Pataky Ferenc és Sántha Lajos vezérkedtek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sántha Lajos szaltója gyűrűn Pataky gyönyörű Hecht-je Gaál István Szent Péter függésben A BBTE bajnokcsapata - Pelle, Luib, Chugyik, Takács, Gaál Sándor és Gaál István A Postások csapata - Sántha, Nemere, Víg, Hamar, Huber, Baranyai
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98