Dtum
Login with Facebookk
1941 | Augusztus

Deák és Molnár az idei folyambajnok

Kevés hajón utazik annyi izgatott ember, mint amennyi a folyambajnokság versenyzőit szállító hajón tette meg a szentendrei szigethez vezető utat. A versenyen sok fiatalember indult, akik nemcsak rutinhiányuk miatt, hanem azért is szurkoltak, mert a „nagy ágyúk” távolmaradása folytán egyszerre nyílt lett a verseny.

Legalább is, ami a helyezések illeti. A férfiaknál ugyanis Páhok, a hölgyeknél pedig Molnár Magda volt a favorit. Az izgalom még az „öreg” Páhokra is átragadt. Ő arra hivatkozott, hogy az izgalom csupán arra vezethető vissza, hogy a múlt napokban ellopták motorját. Annyi minden esetre biztos, hogy ez az izgalom elragadta tőle a büszke bajnoki címet is.

De tartsunk rendet. A sziget aljától indultak és az újpesti hídnál volt a cél. Először a hölgyek indultak. A hajó gőzsípjának jelére ugrottak be a vízbe és mindjárt elvitte őket a víz sodra a Duna közepére.

- Rossz indulás. - állapította meg Vizváry Károly, a MAC úszószakosztályának vezetője. A férfiak indulása már jobban sikerült, legalább is annyiban, hogy nem engedték magukat elsodortatni az árral.

Rögtön Deák állt az élre és a legnagyobb meglepetésre, végig vezetve meg is nyerte a versenyt. A nap hőse azonban Molnár Magda volt. Gyönyörű stílusban, remek erőbeosztással és jó pályabetartással az abszolút versenyben is igen előkelő helyen végzett. Társnői nyomába sem értek.

- Még jobban ment volna, - mondta a verseny után - ha nem ilyen kellemetlen a víz. Hideg is volt és a hullámok is szembe jöttek. A Balaton-bajnokságra még jobb formában leszek.

 

A csapatbajnokságot a MAC úszói nyerték. Deák nem számított a jó eredményre. Ő még ifjúsági és nagyon örül a nem várt meglepetésnek. Páhok ellenben annál kevésbé. Úgy látszik, nem szereti a saját kárára történő meglepetéseket.

- Pedig jó formában vagyok - mondja. - Az állóképességem kitűnő. Csak a gyorsaságommal van baj. A Balatonon azonban megmutatom…

Meglepetés volt a 15 éves Dénes Eszti második helye. Ő még újonc. Soha ilyen hosszútavú versenyen nem vett részt. Most persze már messzebbre néz. Szeretne ott lenni a Balaton-bajnokság élén is.

Volt a versenynek egy érdekes temdemje. Férj és feleség indul: Mihályék! Az asszony 3-ik, a férj 21-ik lett a „gyenge nem” diadalára. A szakértők egyébként sokat emlegették a tízszeres bajnok, - de az idén betegsége miatt távolmaradó vitéz Halasy Olivért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Útnak indul a mezőny Deák (BSzKRt), az idei folyambajnok Molnár Magda a női győztes
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98