Dtum
Login with Facebookk
1941 | Február

Az Erdélyi kupa döntője: WMFC – Ferencváros 1:0 (0:0)

A jobban felkészült csepeli csapat biztosan verte meg a tréningje elején tartó Ferencvárost

A tavaszi bajnoki harc megindulása előtt egy héttel, vasárnap délután már komoly jellegű mérkőzést vívott a magyar bajnokcsapat és a csepeliek nagyreményű együttese. A téli labdarúgószünetben nyolc csapat, köztük két erdélyi, harcolt az Erdély-kupaküzdelmek keretében.

A győztes WMFC a Ferencvárossal került össze a döntőben. A mérkőzés Csepelen került sorra. A nagy szorgalommal és lelkesedéssel készülő csepeli gárda megérdemelten gyűrte maga alá a tréningjét még csak nemrégen elkezdett Ferencvárost. Magán a játékon is látszott, hogy a csepeli csapat sokkal több komolysággal fekszik a küzdelembe, mint a zöld-fehér együttes.

A Ferencvárosban Csikós ragyogóan védett, számtalan veszélyes labda biztos elhárításával bizonyította be, hogy máris remek formában van. A védők közül ezúttal Tátrai bizonyult a legjobbnak, Szojka és Polgár halványabban játszott. A csatársorban Sárosi dr. csillogott és Gyetvai igyekezett. A WMFC-ben a gyors Korányi, a fürge balszélső Pintér és Szabó volt a legjobb.

Hideg, szeles időben, a körülményekhez képest jó, de itt-ott még nehéztalajú pályán csapott össze a két csapat. Váltakozó játékban az első veszélyes helyzetet a csepeliek teremtik meg. Rökk kapufát lőtt. A másik oldalon Sárosi dr. mellégurít Finta és Gyetvai jól induló támadása után Gyetvait elnyomják.

A 11. percben Gyetvai beadását Sárosi György nagyszerű fejessel továbbítja a kapuléc alá, de Szabó az utolsó pillanatban kiöklözi a labdát. A 20. percben Tihanyi balszélről küldött beadásszerű lövése a felső kapulécen csúszik ki.

A WMFC-támadások egyre veszélyesebbek lesznek. Polgár faultja miatt Szuhai lőhet szabadon 18 méterről. Sorfal nincs, a süvöltő bombát csak az utolsó pillanatban tudja elcsípni Csikós. A 25. percben Pintérnek, a balszélsőnek van jó helyzete, de csak a kapufát találja el.

A 30. percben Szuhai ereszt meg erős bombát nyolc méterről. Csikós ezt is védi. A következő pillanatban Kalocsai dr.-nak van jó helyzete, de mellé bombáz. Szorongat a WMFC, előbb Marosvári fejel mellé, aztán Rökk követi a példát, Szuhai lövése az üres kapu előtt szalad el.

Az utolsó percekben újra a Ferencváros támad. Sárosi III. váratlan bombája a kapufa belső éléről vágódik ki, a 41. percben pedig Sárosi dr. lő élesen, laposan mellé.

A második félidő első tíz percben a Ferencváros kerül fölénybe, Gyetvainak van jó helyzete, de hibázik, aztán Sárosi dr. lövése szabad alig mellé. Lázár rosszul esik, megsérül, sokáig sántikál a pályán.

Az első negyedóra után újra a csepeli csapat kerül fölénybe, egyre-másra vezet pompásnál pompásabb támadásait, a nagy lelkesedéssel és akarással játszó gárda. Csikós kapujára, de a ferencvárosi „Cerberus” ragyogóan véd. Most Rökk bombáját védi, aztán Pintér közeli lövését teszi ártalmatlanná.

De a 20 percben a WMFC győztes gólját már nem tudja megakadályozni. Pintér tör a kapura, Szojka fut feléje, de nem tudja feltartani, a szélső kicselezi a kapust is, lövése után ott gurul a kapuvonalon a labda és az ellenkező kapufáról a hálóba perdül.1:0.

Egy időre a Ferencváros tartja ostrom alatt a csepeli kaput, Sárosi dr. igyekezete tűnik fel, de eredményt nem tudnak elérni. A végén újra csepeli fölény következik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szabó Tóni és Sárosi Gyurka ölelkezik össze a csepeli kapunál Az Erdelyi kupa egyetlen gólja. Pintér labdáját szomorúan nézi Tátrai Finta labdájával Gyetvay kapura húz Vidám hangulat a Fradi öltözőjében. Gyetvay, Dimény, Szoyka dr., Tátrai
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98