Dtum
Login with Facebookk
1940 | December

A Ferencváros csak 4:3 (2:1) arányban tudta legyőzni a Rapidot

Két Fradi és egy Rapid-gól az első félidőben

A Ferencváros pályáját hó fedi, csak a középtájon és a kapuk előtt villan elő egy-egy zöld folt. Enyhe napsütéses időben kezdődik a játék. Azonnal a Ferencváros támad. Gyetvai pompás, beadásszerű lövését Raftl kiüti. A következő pillanatban a bécsiek támadását Rubint füttye akasztja meg les címen. Binder lő kétszer is.

A másik oldalon Sárosi dr. fejese száll mellé korner után. A bizonytalan talajon csúszkálgatnak a játékosok. Csikós is többször kiejti a csúszós labdát. A 11. percben dr. Sárosi-Kiss-Gyetvai a labda útja. Gyetvai Kiszelyt szökteti nagyszerűen, a labdára Raftl is kiszalad, de Kiszely előbb éri el és a kapu ellenkező sarkába lövi. 1:0.

Most több támadást vezet a Ferencváros, kétszer is csak hazaadással mentenek a Rapid-védők. Bécsi ellentámadás után a kitűnő Bindert Nagy és Tátrai együttes erővel szerelik. Korner lesz a dologból, ebből Dvoracsek csak hajszálra fejel fölé.

Aztán dr. Sárosi fejese csúszik Raftl kezébe, majd meg Kiszely lő alig mellé. A bécsi jobbszélső Fitz Tátrai mellett elszalad, veszélyes a helyzet, de Csikós merész vetődéssel menti. A labda a kapus mellé kerül.

Most nagyon jó a Ferencváros. Egymásután vezeti a jobbnál jobb támadásokat, de eredmény nélkül. Sárosi György öt lépésről fölé lövi a labdát. A 25. percben egyenlítenek a bécsiek. Binder Pessert szökteti, a gyorslábú szélső elfut Szojka mellett, Csikós kétségbeesetten szalad eléje. Pesser az üres kapuba lő. 1:1.

Sárosi dr. kerül jó helyzetbe, de lökik, és lövése mellé gurul. A 28. percben kornert harcol ki a Ferencváros, befelé száll a labda és közben Kiszelyt megrúgja az egyik bécsi védő. Tizenegyes. Sárosi dr. értékesíti. 2:1.

Most percekre beszorítja a Ferencváros a Rapidot, a labda minduntalan ott pattog a kapu előtt, de csak nem akar bejutni a hálóiba. Balszerencse kíséri a csatárok akcióit. Gyetvai beadása után a tisztán álló Sárosi dr-hoz kerül a labda és ő a csúszós pályán három lépésről Raftl ölébe pöccinti. Aztán meg Kiszely erős lökését a kapu torkából fejeli ki Wagner. A másik oldalon Binder bombáját védi Csikós.

Kullancs-tragédia: két Binder-gól

Erős Fradi-rohamok vezetik be a második félidőt. Egy labda Raftl-ról az „égbe” pattan, Sárosi dr., várja, de mielőtt leesne, a bécsi védők belökik a kapuba. A másik oldalon Pesser fut szélsebesen, de Szojka is mellette van és a szélső mellé lő. Ezután a Ferencváros felnyomul és az egész félidőben szüntelen nyomás alatt tartja a bécsi csapat kapuját.

A bécsiek csak szórványos lefutásokkal kísérleteznek, igaz, hogy ezek a lefutások veszélyesek, mert több alkalommal is otthagyják őrizőiket a Rapid-csatárok. A 17. percben Kabureket lesen éri Rubint sípja, a bécsi játékosoknak nem tetszik az ítélet, tüntetnek ellene. Pesser, aki eddig már többször reklamált, most oly hevesen teszi ezt, hogy Rubint kiállítja.

A bécsi játékos nem akarja elhagyni a pályát. Kaburek pedig int a többieknek, hogy vonuljanak le ők is. Izgatott a hangulat, Sárosi dr. szalad oda csitítani őket. Végül is Pesser elhagyja a játékteret és tovább folyik a játék. A 21. percben Kiszely a balszélre sodródik, beadását dr. Sárosi hálóba fejeli 3:1.

Gyetvait jó helyzetben akasztják, a következő pillanatban azonban már éles lövést küld a sarokra, amit csak nehezen véd Raftl. Dr. Sárosi nehéz helyzetből küldött nagyszerű lövése vastapsot kap. A B-közép kórusban kiabálja a nevét.

Most Dvoracsek, a bécsi jobbösszekötő ugrik ki a védők közül, egyedül fut Csikós kapuja felé, Nagy András üldözőbe veszi és bravúrosan szereli. Kiszely lövését védi Raftl, aztán pedig a második félidőben nagyszerűen játszó Sárosi dr. bombáját üti a kapu fölé.

Eddig folyton a Ferencváros támadott. „Ha most egy gólt berúgnak”, – jegyi meg valaki a tribünön, – „visszaadhatják a bécsi hat-egyet”. A játék képe valóban ezt mutatja.

Ennek ellenére a bécsiek jutnak váratlan gólhoz. Binder megszökik őrzőjétől, Polgártól. Ketten is utánaerednek, a kapu előtt el is érik, a bécsi középcsatár mindkettőjüket becsapja és a vetődő Csikós mellett a jobb sarokba lő. 3:2.

Két perc múlva dr. Sárosi jól szökteti Gyetvait. A szélső beadása újra hozzá száll és Sárosi dr. fölényes nyugalommal rúgja hálóba a labdát. 4:2.

A 40. percben Binder megismétli előbbi bravúrját, újra elfut Polgártól. Polgár először kétségbeesetten integet Csikósnak, hogy jöjjön ki a kapujából és csak azután lendül Binder után. Későn. Binder most se hibáz. 4:3.

Binder lő még hajszálra kapu fölé egy 18 méteres szabadrúgást, majd ugyancsak őt szerelik az utolsó percben a Ferencváros védői és már vége is a játéknak. Ezzel a két mérkőzés után a Rapid 9:5 (6:1, 3:4) arányban nyert a Ferencváros ellen a bajnokok tornáján.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az angol játékrendszer esküdt ellensége Binder és Sárosi dr. Raftl mintha szamárfület mutatna Sárosinak, pedig csak védeni próbál Kiszely a kifutó Raftl mellett begurítja a Fradi vezetőgólját Sárosi Gyurka ismét három góllal öregbítette jó hírnevét Binder kiugrik Tátrai és Nagy között Sárosi dr. fejese a harmadik ferencvárosi gól Sárosi 11-ese védhetetlen Rumbold Gyula és Fogl II. Károly a lelátón
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98