Dtum
Login with Facebookk
1940 | November

A Ferencváros veretlenül nyerte az „őszi” bajnokságot

A Nemzeti Bajnokság őszi mérkőzései véget értek. A Ferencváros, Magyarország bajnokcsapata veretlenül végzett az első helyen. A zöld-fehérek valóban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és megérdemelték az elsőbbséget.

Az őszi bajnoki mérkőzéseket nagy közönség látogatta és a nézősereg általában meg volt elégedve a küzdelmekkel. Voltak mérkőzések, amelyek a legszebbek közé tartoztak és akadt néhány meccs, amely igen nívótlan volt.

Általában fejlődésről nem igen számolhatunk be, de a vidéki csapatok megerősödtek és előretörtek. A fejlődést végeredményben a bajnoki évad végén lehet csak megállapítani és a végső tanulságokat majd csak akkor lehet megállapítani, hogy májusban az egész bajnok szezón véget ér.

Szorosan a játékkal kapcsolatos a játékvezetők működése. Futballbírók annak ellenére, hogy minden hatalmat megadnak nekik, igen sokat tévedtek. Rossz az rendszer, mely szerint egyformán osztják el a Nemzeti Bajnoki mérkőzéseket. A statisztikai helyett inkább a sportszerűségre kellene súlyt helyezni; az a bíró vezessen vasárnapról-vasárnapra mérkőzéseket, aki jó formában van.

A gólok ellenére is jól játszottak a Tisza partiak

Ferencváros – Szeged FC 4:0 (1:0)

Üllői-úti sporttelep – 12.000 néző. Bíró: Palásti.) Az első félidőben a Ferencváros Tóth kapás hibája miatt és Sárosi dr. leleményessége folytán 1:0 arányú vezetéshez jutott. A zöld-fehérek a játéknak ebben a részében álmosan küzdöttek, a Tisza-partiak támadtak többet és csak hallatlanul nagy balszerencséjük miatt nem tudtak gólt lőni.

A második félidőben mintha kicserélték volna a Ferencvárost. Jól működött egész gépezete és pompás futballjáték fejlődött ki a két csapat között. A második gólt Sárosi Béla nekiment a labdának és a másik pillanatban a megdermedt kapus csak azt látta, hogy a labda ott ficánkol a hálóban.

Ezután kínos játékvezetői blamázs következett. A bíró minden ok nélkül tizenegyest ítélt a Ferencváros ellen. (Ez az új divat!) A játékosok már elmentek a kaputól és úgy kellett visszaparancsolni őket. A tizenegyest a Szeged nem tudta értékesíteni, mert Kisucki kapu mellé helyezte a labdát.

A harmadik gólt Kiss fejelte a kapuba, a negyediknek pedig Kalocsai dr. volt a szerzője. Remek akciókkal tűnt fel Finta, de lövéseit Tóth bravúrosan védte. A szegedieknél a közvetlen védelem kitűnően állta meg a helyét. A szegedi Nagy különösen a második félidőben sok-sok szabálytalanságot követett el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tóth szögletre ment egy ferencvárosi bombát Kiszely 11-ese elkerüli Csikós kapuját A Ferencváros 3. gólja. Kiss fejese után a hálóba röppen a labda
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98