Dtum
Login with Facebookk
1941 | Július

Nagyszabású népruházati akciót terveznek őszre

A ruházati anyagok termelése és forgalma ma egyik legfőbb gondja a kormányzatnak.
A probléma azoknak a feladatoknak a sorába illeszkedik, amelyek a szegényebb néposztályoknak elsőrendű életszükségleti cikkekkel való ellátásával kapcsolatban eddig is rendszeres, szigorúan kezelt munkakört jelentettek a hatóság számára.

Értesülésünk szerint a kormány most nagyobbszabású népruházati akció lebonyolítását tervezi.

Ennek során a vidéki és városi legszegényebb rétegek részesülnek olyan anyagokból készült ruházati cikkekben, amelyek mind az olcsó ár, mind pedig a fokozott igénybevétel kívánalmainak az adott körülmények között a legjobban megfelelnek.

A népruházati akció lebonyolítása a közületek – községek, városok, megyék – útján történnék,
még pedig olymódon, hogy a kormány előírása alapján a textilgyárak kigyártják azokat az egységes típusú anyagokat, amelyek a népruházati akció keretében kerülnek eladásra. Lesznek cikkek, amelyeket előzőleg konfekcionáltatnak. A népruházati akció lebonyolítására ősszel kerül sor.

A vásárlási könyv rendszere az eddigi tapasztalatok szerint mindenütt nagyobb zökkenő nélkül került alkalmazásra a gyakorlatban.
Értesülésünk szerint a jövőben csak kisebb változás várható. A terv az, hogy azok a családok, ahol három, vagy annál több családtag van, 48 oldalas vásárlási könyvet kapnak. Magános emberek vásárlási könyvét – a másodikat, amelyet kézhez kapnak – valószínűleg azzal a figyelmeztetéssel adják majd át, hogy csak hat hónap mulva kapnak új könyvet. Három családtagon aluli családi létszám mellett 32 oldalas könyvet kapnának a családfők azzal, hogy a könyv három hónap mulva újítható. Többfajta könyv rendszeresítésére – éppen a bonyodalmak elkerülése céljából – illetékes helyen nem gondolkodnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98