Dtum
Login with Facebookk
1941 | Július

Anglia és a szovjet nem köt különbékét

Stockholm, julius 13.
(Német Távirati Iroda.) Londonban - a Reuter Iroda szerint – hivatalosan közölték, hogy
Nagybritannia és a Szovjetunió kölcsönösen kötelezte magát, hogy nem köt különbékét. A brit és a szovjet kormány azonkivül kötelezettséget vállalt arra, hogy kölcsönösen megad egymásnak minden segitséget és támogatást.

London, julius 13.
Az angol-szovjet szerződés - mint a Reuter Iroda közli - a szerződő felek megegyezése értelmébem az aláirás pillanatában lép életbe és nem kell külön ratifikálni. A szerződést julius 12-én este kötötték meg és Nagybritannia kormánya felhatalmazásából Cripps, a Szovjetunió nevében Molotov irta alá. A szerződést angol és orosz nyelven szövegezték meg.

Stockholm, julius 13.
(Német Távirati Iroda.) A moszkvai rádió szerint a Szovjetunió és Nagybritannia megkötött szerződését olyan egyezménynek kell tekinteni, amely a Szovjetunió és Nagybritannia kormányainak Németország ellen irányuló közös cselekvéseiről szól.

London, julius 13.
(NST) Az angol rádió jelentése szerint Majszki londoni szovjetnagykövet szombaton megbeszélést folytatott Duff Cooper angol propagandaminiszterrel. A megbeszélésa tájékoztató minisztériumban folyt le.


Nizsnij-Novgorodban folytatják az angol-szovjet megbeszéléseket
Ankara julis 13.
(NST) Megbizható moszkvai jelentések szerint a japán és az amerikai nagykövetség pénteken elhagyta a Szovjet Unió fővárosát. Az angol nagykövetség és az angol katonai bizottság tagjainak legnagyobb része szintén elutazott. A közös hadvezetésről szóló angol-szovjet megbeszéléseket Gorkijban, a korábbi Nizsnij-Novgorodban folytatják, de nyilvánvalóan a bennük résztvevő angol tisztek és hivatalnokok is szkeptikusan itélik meg őket, mert szovjet részről teljesithetetlen kivánságokat támasztottak mind az anyagszállitásokra, mind a szállitásokra határidejére vonatkozóan.


Moszkvában a pánik időközben elképzelhetetlen méreteket öltött. A lakosság olyan tömegekben menekül, hogy a város életfontosságu üzemei veszélyeztetve vannak. A még Moszkvában levő Külföldiek igyekeznek elutazni, bár a szovjet az elutazást megpróbálja gátolni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Stafford Cripps Molotov, szovjet külügyi népbiztos Duff-Cooper Majszki
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98