Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1941 | Július

Bajnokság a világ legszebb golfpályáján

Egyik amerikai világturista mondotta a svábhegyi, illetve Széchenyi-hegyi golfpályáról, hogy ez a világ legszebb golfpályája. Az illető golfista játszott már a legszebb angol, svájci és franciaországi golfpályákon…

Ahogy itt fent ülünk az ózondús, kristálytiszta levegőjű golfpályán és előttünk terül el az ezüstösen kígyózó Duna két partján a mi Budapestünk, valóban elhihetjük a külföldiek elismerését. Egy darab nyári Sankt Moritz, egy darab Biarritz ez a mi napfényben pompázó hegyi paradicsomunk.

Vasárnap a magyar golfbajnokság döntő mérkőzésére került sor. Négy napon keresztül rendezték a bajnokságot. A verseny intézősége valóban serényen dolgozott és permanenciában volt az egész Golfklub. Minder Frigyes, a vérbeli első magyar all round sportember, mint a Golfklub ügyvezetője, a legkedvesebb a versenyzőkhöz, a vendégekhez.

Ilyenkor Budapest különleges társadalmi élete koncentrálódik a Golfklubban. Az exkluzív sportéletbe kapcsolódik bele a külföldi követségek sok tagja. Követek, konzulok járnak fel a golfpályára.

A legszorgalmasabb golfozó a japán követ felesége és a legtöbbször van fent a hegyen az argentin követ, aki orvosi rendeletre szívja magába a desztillált levegőt. A bajnokságnak sok a nézője és a tábor több részre oszlik, mindegyik versenyzőnek megvan az a kis csoportja, aki kizárólag neki drukkol.

Különösen a fiatal és a versenyen kívüli golfozók figyelik a versenyzőket. A legfiatalabb golfozók között van a bájos Ottrubay Melinda. Operaházunk tündöklő príma balerinája rendkívül esztétikusan kezeli a golfütőt. Mozdulatairól, stílusáról - golf-verset lehetne faragni.

A bajnokságban a következők vettek részt: Lauber Rezső (sokszoros golfbajnok, a nemzetközi golfélet legismertebb tagja, a magyar golfsport úttörője), Salacz Oszkár (tavalyi bajnok), Forgách Gábor, Oberschall Viktor, Rácz Tibor, Halász László, dr. Jankovich Endre, Ive Mario, dr. Slávy Béláné (sokszoros bajnoknő). Elyssen Margit, Tamás István.

Előny nélküli verseny. A győztes az, aki a legkevesebb ütéssel üti a labdát hetvenkét lyukba. Szlávy Béláné izomzúzódást szenvedett a versenyen. Az orvosok befáslizták a labdát és bicegve, fájós lábbal is részt vett a küzdelemben.

Este fél hétkor ért véget a verseny. Általános meglepetésre dr. Szlávy Béláné és Forgách Gábor holtversenyben kerültek az első helyre. Lauber Dezső a harmadik helyen jött be. Szalacz Oszkár lemaradt. A nemzeti bajnokságért tehát Forgách Gábornak és Szlávy Bélánénak külön kell mérkőznie.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lauber Dezső a homokos talajról üti a labdát Útban a labdák felé... Az utolsó gurítások a "green"-en Bosszantó eset, ha a labda éppen a lyuk előtt áll meg
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A svábhegyi autóverseny A svábhegyi autóverseny
Lezajlott a hetedik svábhegyi verseny, s a nagy mérkőzés minden...
A városmajori vérfürdő rejtelmeit tárgyalja a Népbíróság
A népbíróság Kiss Endre tanácsa ma kezdte tárgyalni Fehérhegyi János...
Karácsonyi úszóverseny Karácsonyi úszóverseny
Karácsony első napjának délutánján a sportközönség apraja-nagyja a...
Színes egyveleg Színes egyveleg
Érdekes ítéletet hozott legujabban a bécsi legfelsőbb itélőszék. Egy...
Két nap óta riadalom van a Várban! Két nap óta riadalom van a Várban!
A csendes és finom Werbőczy-uccai barokkpaloták Pestre néző kertjében...
Az utolsó tuson dőlt el a kardbajnokság sorsa Az utolsó tuson dőlt el a kardbajnokság sorsa
Terstyánszky javára, Gombossal szemben Az előkelő sportközönség...
Élet a mikróbák nélkül  2. Élet a mikróbák nélkül 2.
Rendes körülmények között éppen a melegvérű állatok hordják magukban...
A magyar korcsolyázó-sport ujabb diadala A magyar korcsolyázó-sport ujabb diadala
Kronberger Lily k.a. (Budapesti Korcsolyázó Egylet) második győzelme...
A magyar gyártmányu teherautók és autobuszok eladásának kiterjesztése A magyar gyártmányu teherautók és autobuszok eladásának...
A hosszu idő óta tartó nyomasztó gazdasági helyzet a magyar...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98