Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

A labdarúgás sok szépségét csillogtatták a Ferencváros-Erdély mérkőzésen

3:1 (0:1)-re győzött a bajnokcsapat

Ünnepélyes keretek között bonyolították le a Ferencváros-Erdély válogatott revánsmérkőzést. Mint ismeretes, ősszel a Ferencváros 6:2 arányban kikapott Erdély válogatottjától. A revánsmérkőzést Pünkösdvasárnap gyönyörű napsütéses időben a népligeti diákstadionban rendezték, tizenkétezer néző előtt.

A két csapat összeállítása a következő volt:
Ferencváros: Csikos – Szovka dr., Tátrai – Sárosi dr., Polgár, Lázár – Kalocsay dr., Sárosi dr., Finta, Kiszely, Gyetvay.
Erdély válogatott: Császár – Molnár, Záborszky – Szaniszló II., Juhász, Demény – Kovács II., Kovács I., Spillmann, Bodola. Haláty.

A mérkőzés pompás Ferencváros-támadásokkal indult. Szebbnél-szebb akciók követték egymást és mindenki azt gondolta, hogy a Ferencváros hatalmas gólaránnyal győz. De amíg a Ferencvárosi csatárok a kapu előtt is passzolgattak, addig az erdélyiek a kapu előtt - lőttek.

Bodola fejese a nyolcadik percben alig ment mellé. Majd Juhász, a középfedezet bombája ment kapu fölé. A vezetést a 17. percben szerezték meg az erdélyiek. Kovács II. lesről indult, a ferencvárosi hátvédek leálltak, de a bíró nem fütyült. Csikós kifutott a kapuból, összeütközött Kovács II.-vel, a labda Spillmann elé került, aki közelről az üres hálóba gurította. 0:1.

A gól után az erdélyi csapat nagyobb iramban játszott, a Ferencváros kissé elbágyadt. Kiszely bombáját Császár kornerre ütötte. A 43. percben egyenlíthetne a Ferencváros, Gyetvay és Sárosi dr. remek helyzetet dolgozott ki, de Finta elrontotta.

 

A második félidő 4. percében egyenlített ki a Ferencváros. Kiszely remek labdát adott Gyetvaynak, aki elfutott, közelről lőtt, a labda Szaliszló lábáról a hálóba pattant. Öngól: 1:1. Majd Sárosi Béla hatalmas lövését védte Császár. Most teljesen a Ferencváros uralta a játékot.

 

A 32. percben Sárosi dr. gyönyörű góllal megszerezte a vezetést. Így történt: Ismét a balszárny támadott. Gyetvay beadását Sárosi Gyurka mintegy tizenhat méterről kapásból a kapufa felső lécére vágta, onnan a labda be, majd kipattant. A bíró habozás nélkül gólt ítélt. 2:1.

A 42. percben következett a mérkőzés legszebb jelenete és gólja. Villámgyors ferencvárosi támadás, ismét Gyetvaynál volt a labda, aki nem a kapu elé ívelte, hanem hátrafelé Sárosi doktorhoz, aki huszonöt méterre állt a kaputól, Gyurka kapásból jobb lábbal hatalmas bombát küldött az alsó sarokba. Ritkán látott nagyszerű gól. Percekig ünnepelték Sárosi Gyurkát. 3:1.

Az erdélyiek az első félidőben egyenrangú ellenfelek voltak, de a második félidőben nem bírtak ellenállni a ferencvárosi rohamoknak. Tehetségesek az erdélyi futballisták!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Erdély válogatott csapata - Kovács II., Kovács I., Spielmann, Szaniszló, Bodola, Haláti, Záborszky, guggol Császár, Demény, Molnár, Juhász Egy veszélyes erdélyi támadás a sok közül - Csikós Spielmann fejéről öklözi le a labdát Sárosi dr. 25 méterről kapásból vágta Császár kapujába
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98