Dtum
Login with Facebookk
1941 | Február

Tizenegy gólt rúgott a Ferencváros

Ferencváros – MTK 11:4

A Ferencváros ősi ellenfelének barlangjába, a Hungária-útra látogatott el, hogy barátságos mérkőzés keretében megmérkőzzék a kék fehérekkel. Ebben a meglehetősen patinás légkörben bizony a mai MTK inforioris ellenfele volt a bajnokcsapatnak. Talán ez volt az oka annak, hogy a régi derbi-mérkőzések nézőszámánál két nullával kevesebb – mindössze 300 – érdeklődő jelent meg.

Még a pénztár sem volt nyitva, hanem csak úgy, amatőr kiscsapat módjára, a vendéglő mellett levő kis ajtót nyitották ki s ott az ajtóban árulta egy ember fillérekért a jegyeket.

Maga a játék három harmadból állott. Az első harmadban lenyűgözően játszott a Ferencváros. Huszonöt perc alatt 10 gólt láttunk! Nyolcat az MTK, kettőt pedig a Ferencváros kapujában. A második harmad 2:1, a harmadik pedig 1:1 eredménnyel zárult, úgyhogy végeredményben 11:4-re győztek a zöld-fehérek.

Miként az eredményből nyilvánvaló, a csatársor játszott jól. Kalocsay dr. hihetetlenül meggyorsult. Alig ismertünk rá! A jeges talajon úgy repült, hogy a nézők hamarosan Ladányi Gidának nevezték. De jól játszott Gyetvai, okosan Sárosi dr. és lendületesen Finta is. Csak a pepecselő Kiss és az egész mereven mozgó Kiszely nyújtott ebben a sorban gyengét.

A védelem 4 gólt kapott, ami bizony egyáltalán nem hízelgő a három hátvédes angol rendszerre. Hogy ebből a 4 gólból kettő 11-esből esett, az a hátvédek túlságos keménységét bizonyítja.

A fedezetsorban a kis Hámori mozgott legjobban, de a többiek ellen sincs panasz. Talán Sárosi III. volt a szokottnál halványabb, mert nem jött rá arra, hogy a nagy erővel lőtt passzait ezen a jégen nem lehet elcsípni.

Az MTK-ban az elpusztíthatatlan Turay József játszott legjobban. Félig összeforrt alkarral, a jégen való eleséstől mit sem félve, mindvégig bátran harcolt. Kívüle Aradi, Burkó, Mérai és Megyeri játszott jól. Az MTK kapusa azonban lehetetlenül védett.

Mindent egybevetve jó mozgás volt. Csak a védelem sántított a Fradiban - az angol rendszer nagyobb dicsőségére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98