Dtum
Login with Facebookk
1941 | Március

Hitler beszéde a berlini hősi ünnepélyen

Berlin, március 16.

Bizakodással, döntésre készen…
Hitler a tizennyolcnapos lengyelországi hadjáratról, majd a multévi nyugati harcokról beszélt, amelyeknek végeredménye  a francia arcvonal összenyomása volt. Kijelentette, hogy a mult évben történt eltolódás kétségkivül történelmi jelentőségű. Ha Németország 1918-ban ezeknek az eredményeknek csak egy részét érhette volna el, megnyerte volna a világháborut. Hangsulyozta ezután, hogy a német haderő ma világviszonylatban is hatalmas területen személyileg és anyagilag a lehető legnagyobb mértékben megerősitve, bizakodással áll döntésre készen annak bevégzésére, amit a mult évben megkezdett.

 

Ma mi sem hajlunk meg már méltatlanokként - mondotta - a világháboru hőseinek áldozata előtt. A német nép ismét jóvátett mindent, amit egykor esztelen elvakultságában prédára dobott és elvesztett. A világháboru halottai mellett most már felsorakoznak a harc folytatásának áldozatai. A német ember most is kockára teszi életét és odaadja azt is, hogy végül is biztositsa népének a jövendőt és olyan békét küzdjön ki számára, amelyet a versaillesi diktátorok igértek meg.


Megemlékezett ezután a szövetséges olasz katonákról, hangsulyozva, hogy az ő eszményeik és harci célkitűzéseik egyek a németekével: a világot nemcsak néhány nép kedvéért teremtették s az uj rend, amely örökké a birtokosokon és nincsteleneken akar felépülni, nem áll fenn tovább, mint amig a nincstelenek el nem határozzák, hogy bejelentik a világban való részesedési jogukat.


Kijelentette ezután a Führer, hogy ebben a háboruban a hazának is nagyobb áldozatokat kell hoznia, mint régebben, majd igy folytatta: Anglia a világháboru ostromzárjához, az asszonyok és gyermekek ellen folytatott éhségháboruhoz mosta az ellenséges falvak és városok ellen inditott légi-  és gyujtóháborukat is hozzávette.


Churchill azonban semmiképpen sem Németországot fogja megsemmisiteni az általa megkezdett légiháboruval, hanem magát Nagy-Britanniát. Az ostromzár sem Németországot sujtja majd, hanem az ostromzár okozóit. Ha a tél beköszöntése korlátozta is a szárazföldi harci eseményeket, ezzel szemben folytatódtak a levegőben és a tengeren vivott csaták.


„Semmi támogatás nem változtathat”
A hősi emléknapot nem fejezhetjük be méltobban - folytatta Hitler -, mint fogadalmunk megujitásával, hogy a nemzetközi ellenfeleink által megsemmisitésünkre meginditott háborut végleges német győzelemmé változtatjuk. Munkával teljes létet hagytunk magunk mögött. Ami javitani való volt kiképzésünk terén, azt megjavitottuk. A német véderő most mér történelmünk katonailag legerősebb eszközévé emelkedett!


Ha az elmult tél hónapjai során elsősorban szövetségesünknek kellett elviselni a brit támadások teljes erejét, mostantól kezdve a német véderő ismét átvállalja részét ebből a teherből.


A világ semmilyen hatalma és semmilyen támogatása nem változtathat ennek a harcnak a kimenetelén. Anglia el fog bukni. A nemzetközi plutokrácia végig akarja ezt a háborut harcolni. Ennek a háborunak vége tehát megsemmisitésük kell hogy legyen és az is lesz. Nyugodtan és elszántan fogunk tehát az 1941. évben nekifogni annak, hogy befejezzük, amit az elmult években megkezdtünk. Teljesen mindegy, hogy milyen földön, milyen tengeren, vagy légi térben harcolnak a német katonák,  mindenütt tudni fogják, hogy ez a harc örökre eldönti népünk sorsát, szabadságát és jövőjét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Uj főrendek kinevezése Uj főrendek kinevezése
A hivatalos lap október 18-iki számában királyi kézirat jelent meg öt...
Kis méretű sport-repülőgépek gyártása Kis méretű sport-repülőgépek gyártása
Németországban, a schwerini Focker-müvek gyárában megkezdték a kis...
Régi gyógymódok Régi gyógymódok
A régi görög népnél szokásban volt, hogy egyes betegeket, kik számára...
A mai lövegek hatása A mai lövegek hatása
Az utóbbi években vivott háborúk elegendő anyagot adnak arra, hogy...
A villamosokon mégse lesz rend A villamosokon mégse lesz rend
A villamosokon mégse lesz rend; hiába álmodta meg olyan szépen és...
Sokat költünk! Sokat költünk!
Az Osztrák-magyar bank főtanácsának legutóbbi ülése után a Magyar...
A ki az édesanyját keresi A ki az édesanyját keresi
Tizenhét esztendővel ezelőtt, a máramarosmegyei Huszt városka vasuti...
A romániai zsidók kivándorlása A romániai zsidók kivándorlása
Romániából egyre tart a zsidók kivándorlása, s a kivándorlók...
A jávai szarvascsőrü madár A jávai szarvascsőrü madár
Vad, szemfüles és okos állat, nagyságra akkora, mint a kisebbfajta...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98