Dtum
Login with Facebookk
1941 | November

A német kormány hivatalos nyilatkozatában utasitja vissza Roosevelt vádjait

Berlin, november 2.
A Führer főhadiszállásáról jelentik a német Távirati Irodának.

 

A birodalmi kormány a következő nyilatkozatokat teszi közzé:
Az Egygesült Államok elnöke október 28-án mondott beszédében a következő állitásokat tette:
1. Az Egyesült Államok kormányának birtokába jutott egy titkos térkép, amelyet Németországban a birodalmi kormány készitett. Közép- és Dél-Amerikai térképéről van szó, ugyhogy azt a Führer ujjá akarja rendezni: ennek a térségnek tizennégy államból öt hűbéres államot akar alakitani és ezzel az egész dél-amerikai száraz földet uralma alá akarja hajtani. Az öt állam egyike állitólag Panama köztársaságot és a Panama-csatornát is magában foglalja.


2. Az amerikai kormány birtokában van egy másik okmány is, amelyet szintén a birodalmi kormány fogalmazott meg. Ez az okmány azt a tervet tartalmazza, amely szerint Németország győzelme után a világ minden vallását meg fogja semmisiteni. Egyaránt kiküszöbölik a katolikus, a protestáns, a mohamedán, a hindusztáni, a buddhista és a zsidó vallást, az egyházi javakat lefoglalják, eltiltják a keresztet és a vallásfelekezetek gyűjtőtáborral való büntetéssel elhallgattatják. Az egyházak helyébe nemzetközi nemzeti szocialista egyház lép, amelyben a nemzeti szocialista birodalmi kormány által küldött szónokok fognak működni. A biblia helyett a Mein Kampf szavait kényszeritik az emberiségre és mint Szentirás léptetik érvénybe a Führer könyvét; Krisztus keresztjét a horogkereszt a meztelen kard fogja felváltani és végül az Isten helyére a Führer lép.


3. A birodalmi kormány ezzel szemben a következőket állapitja meg: Nincs sem a birodalmi kormány által szerkesztet térkép, Közép- és Dél-Amerika felosztásáról, sem pedig ugyancsak a birodalmi kormány által megfogalmazott okmány a vallásfelekezetek megszüntetéséről. Mind a két esetben a legdurvább hamisitásról van szó.

A Dél-Amerikának Németország által való meghóditásáról, a vallásfelekezetek és egyházak megszüntetésről és nemzeti szocialista egyházzal való helyettesitéséről szóló állitások annyira ostobák és képtelenek, hogy feleslegessé teszik a birodalmi kormány számára a velük való foglalkozást. Ezt a birodalmi kormánydiplomáciai uton közölte valamennyi semleges kormánnyal, köztük a közép- és dél-amerikai államok kormányaival is.


Az Egyesült Államok elnöke október 28-i beszédében kijelentette, hogy német tengeri erők szeptember 4-én, majd pedig október 17-én megtámadtak egy-egy amerikai rombolót. Az Egyesült Államok kormánnyal akarta kerülni a lövöldözést. Azonban a lövöldözés mégis megkezdődött és a történelem megállapitotta, ki adta le az első lövést. Amerikát megtámadták.


Ezzel szemben német tengerallatjáró-parancsnokok jelentéseiből és amerikai tengerészeti hatóságok hivatalos nyilatkozataiból a következő tényállás derül ki: A szeptember 4-i esetben a Greer az október 17-iben pedig a Kearny amerikai rombolóról van szó. A Greer angol tengeri erőkkel szorosan együttműködve, órák hosszat üldözött egy német tenegralattjárót. Az üldözés során a víz alatt tartózkodó német tengeralattjárót vizibombákkal támadták meg. Csak miután ez a támadás megtörtént, használta a német tengeralattjáró fegyvereit. A romboló még órák hosszat folytatta az üldőzést.

 

A Kearny romboló egy hajókaraván védelmében haladt, amikor felfogta az Atlanti-óceán egy másik helyén tartozkodó másik hajókaraván segélyjeleit, amely német tengeri erőkkel állott harcban. A Kearny erre megváltoztatta irányát, a csata helyére sietett és vizibombákkal megtámadott egy német tengeralattjárót. Maga Knox haditengerészeti miniszter erősítette meg, hogy a Kearny vizibombákat dobott le és hogy ,,csak valamivel később” löttek ki rá három torpedót, amelyek közül az egyikkel is találta.


A birodalmi kormány tehát megállapitja, hogy
1. Roosevelt állitása, hogy német tengeri erők megtámadtak amerikai rombolókat, Németország tehát megtámadta Amerikát, nem felel meg a tényeknek és az amerikai tengerészeti hatóságok közleményei is megcáfolják:
2. éppen ellenkezőleg, a két amerikai romboló támadott meg német tengeralattjárókat és igy Amerikai támadta meg Németországot, amit az amerikai tengerészeti hatóságok épp igy állapitanak meg.

Berlin kommentár a hivatalos nyilatkozatban
Berlin politikai köröknek a két hivatalos német közleményre vonatkozó véleményekben ezekben foglalható össze: Ezzel leleplezték Roosevelt céljait és meghiusultak mindazok a kisérletei, amelyekkel a birodalmat provokálni akarta. Az Egyesült Államok fiai most már Roosevelt magánérdekeiért halnak meg, amelyek nem az Egyesült Államok népének érdekei.

 

Bárhogyan is történjék, Roosevelt a bolsevizmus elleni diadalmeneten jottányit sem fog változtatni. Még abban a helyzetben sincs, hogy feltartóztathatja Anglia pusztulást, hanem csak feláldozza Amerikai fiait a wallstreeti és londoni zsidók nagykapitalista érdekeiért.


A német birodalmi kormány szólott. Megállapitásai megcáfolhatatlanok. Roosevelt fölött elhangzott az ítélet. Roosevelt harca háboruért, amelynek rendezői az elnök és zsidai, ezzel véget ért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Fenyő Miksa -  Babits Mihály Fenyő Miksa - Babits Mihály
"Irodalmi problémák" címen Babits Mihálynak egy kötet esszéje jelent...
Tudja-e ön, hogy miért alszunk? Tudja-e ön, hogy miért alszunk?
A legtöbb élőlény alszik, nemcsak az állatok, hanem a növények is. A...
Tegnap, ma, tegnap Tegnap, ma, tegnap
Ugyanez a cím egy költő tollából: „…téli mesék / Rémei...
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
Az Ex és még nyolc titkos társaság működik Magyarországon Az Ex és még nyolc titkos társaság működik Magyarországon
Bethlen István gróf miniszterelnök legutóbbi nemzetgyülési beszéde...
Az első magyar testnevelési kongresszus Az első magyar testnevelési kongresszus
Az első magyar testnevelési kongresszus, melyre hónapok óta folynak a...
Megkezdődtek a motorvezetéses versenyek Megkezdődtek a motorvezetéses versenyek
A Millenáris pályán újból feldübörögtek a motorok, hangos zakatolás...
Távolba látó gép Távolba látó gép
Mihály Dénes negyedéves gépészmérnökhallgató, augusztus 25-én egy...
Az olimpiára utazás közben Az olimpiára utazás közben
A legjobb hangulatban értünk Zágrábba és éppen ebédünk végén voltunk,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98