Dtum
Login with Facebookk
1942 | Augusztus

Csónakon szökött meg áldozataitól Mogyoró, a szalonna- szélhámos

Egészen ujszabásu szélhámosság tettese került rendőrkézre. Az utóbbi időkben több panasz érkezett a rendőrségre, egy jó megjelenésű fiatalember élelmiszereket, szalonnát, vajat ígért rendszerint csinos, fiatal nőknek, majd csónakkirándulásra hívta meg őket a Dunára. Kirándulás közben pénzt vett át tőlük, majd eltünt.


Az egyik áldozat most felismerte a szélhámos fiatalembert és rendőrnek adta át.

Kiderült, hogy Mogyoró Sándor harmincéves vasmunkás követte el a szokatlan szélhámosságokat. Legutóbb az egyik Váci uti kereskedő feleségét kereste fel. Üzleti ügyben tárgyalt, majd a kereskedő feleségének megsugta, hogy tud szerezni finom pörzsölt szalonnát, „nem is nagyon drága” – mondta -, tizenöt pengő kilója” – és kétszáz pengőig lehet szalonnát kapni nála.


- Csak egy kis csónakkirándulással kell egybekötni a dolgot, drága nagyságos asszonyom – mondotta a hibátlan megjelenésű Mogyoró. Ajánlatán kapva- kapott a kereskedő felesége. Pénzt vett magához, villamosra ültek, kimentek az ujpesti rakpartra, hogy átevezzenek a Népszigetre.

Mogyoró csónakot bérelt, beültette a kereskedő feleségét, majd ravaszul himbálni kezdte a csónakot, ugyhogy a kereskedő felesége csaknem ideggörcsöt kapott félelmében, hogy felborul vele a csónak.

Összetett kezekkel könyörgött, kérte Mogyorót, fordítsa vissza a partra a csónakot, ő inkább megvárja a parton, amíg jön a szalonnával. Átadott Mogyorónak nyomban kétszáz pengőt a szalonnáért és ekkor Mogyoró magányosan evezett át a Dunán a Népsziget felé.

A kereskedő felesége a parton órák hosszat várt Mogyoróra, de az nem tért vissza. A csónakkölcsönző megunta a várást, átkutatta a Dunapartot és a tulso parton gazdátlanul megtalálta a csónakot.

A rendőrségen, amikor a kereskedő felesége feljelentést tett, már ismerték az agyafurt fogást és már nyomoztak a tettes után. Most, hogy rendőrkézre került Mogyoró, letartóztatták

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98