Dtum
Login with Facebookk
1942 | Január

Hazatértek a leváltott Dnyepropetrovszki hős honvédek

Szolnok, január 4.

Szolnok város közönsége vasárnap délelőtt fogadta a keleti hadszíntérről hazatért, leváltott, Szolnokon állomásozó katonai alakulatokat. A katonai állomásparancsnok beszédet intézett a visszatért honvédekhez. Megemlékezett a honvédek hatalmas teljesítményéről, akik Dnyepropetrovszknál a Dnyeperen való átkelést végrehajtották.

- Honvédeinknek ez a teljesítménye- mondotta- hatalmas német szövetségesünk elismerését is kivívta. A katonai állomás-parancsnok ezután buzdító szavak kíséretében kiosztotta a kitüntetetteknek a magyar és német kitüntetéseket.

A visszatért zászlóalj parancsnoka a Magyar érdemrend lovagkeresztjét hadiszalagon a kardokkal és a II. osztályu német Vaskeresztet, Faller Gusztáv tartalékos százados, a kormányzói dicsérő elismerést (Signum Laudis) hadiszalagon a kardokkal és a II.oszt. német Vaskeresztet, dr. Ács Ferenc tartalékos hadnagy a kormányzói dicsérő elismerést hadiszalagon a kardokkal és a II. oszt.német Vaskeresztet.

A kitüntetések kiosztása után Kerekes Sándor dr. helyettes polgármester a város nevében köszöntötte a hazatért honvédeket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98