Dtum
Login with Facebookk
1942 | Január

Crippsre fontos szerep vár Angliában

Stockholm, január 25.
(NST) Az angol kormány átalakitásra vonatkozó hiresztelések és viták Londonban még mindig nem némultak el. Mig Churchill a Reuter iroda politikai tudósitója által azt a hirt terjesztette, hogy nem hajlandó engedni felfogásából, most az United Press azt a londoni hiresztelést közli, hogy Churchill mégis elhatásozta a kormány kisebb átalakitását.


Az angol kormány átalakitásáról folyó viták középpontjában Sir Stafford Cripps, a Moszkvából viszszatért volt nagykövet személye áll. Több londoni svéd tudósitó nemrég már rámutatott arra, hogy Churchill hajlandó Crippset bavenni a háborus kormányba.


Ezzel kapcsolatban érdekes Vernon Bartlett cikke a News Chronicle hasábjain, amely szerint nehéz megmondani, hogyan kerül vissza Sir Stafford Cripps ismét a pártpolitikai életbe, miután a háboru elején kizárták a munkáspártból, de a cikkiró mégis azon a nézeten van, hogy Cripps egyike ama kevés férfiaknak, akik Churchill utódjaiként számba jöhetnek, amennyiben a miniszterelnök lemondana. Ilyen ember csak kettő, vagy legfeljebb négy akad Angliában.


Fogadás a londoni szovjet nagykövetségen

(Stockholm Távirati Iroda.) A Tass szovjet hirszolgálati iroda londoni jelentése szerint a londoni szovjet nagyjövetség fogadást rendezett az Angliában tartózkodó szovjet szakszervezeti küldöttségek tiszteletére. A fogadáson több mint 300 vendég vett részt, köztük Dalton, a gazdasági háborut irányitó miniszter, továbbá Citrine, az angol szakszervezeti szövetség főtitkára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98