Dtum
Login with Facebookk
1942 | Május

Egy fiatal tisztviselőnő titokzatos öngyilkossága a Gellérthegyen

Vasárnap hajnalban rejtélyes öngyilkosság szinhelye volt a Gellérthegy Pest felé néző oldala. Hajnali félhárom óra tájban az Erzsébet- híd budai hidfőjénél szolgálatot teljesitő rendőr arra lett figyelmes, hogy a hegy oldalán huzódó lépcsők felől szenvedélyes, izgatott szóváltás hallatszik. A lámpafénynél jól kivehette, hogy egy elegánsan öltözött fiatal nő és egy elegáns férfi ált a lépcső fordulóján. A vita jó tíz percen keresztül tartott, de a szavak értelmét nem lehetett kivenni, a rendőr csak azt látta, hogy a nő kétségbeesetten magyaráz és könyörög, a férfi azonban elutasitó magatartást tanusit. A szenvedélyes vita azzal végződött, hogy a fiatal nő elindult felfelé a lépcsőkön, a férfi pedig megfordult, lejött a Gellérthegyről és a Lánchíd irányában eltávozott.

A rendőr már el is felejtette a hajnali jelenetet, amikor körülbelül egy óra mulva, félnégy- négy óra tájban hangos sikoltozásra, majd ezt követőleg tompa puffanásra lett figyelmes. A sikoltás és a puffanás zaja a sziklák felől hallatszott. A rendőr felsietett a lépcsőkön és rövid keresés után rátalált egy összezuzott testü, mozdulatlanul fekvő fiatal nőre, akiben az első pillanatokban felismerte a szenvedélyesen vitatkozó, elegáns fiatal leányt. A rendőr élesztgetni próbálta, de mindjárt megállapitotta, hogy minden igyekezet hiábavaló, mert a szerencsétlen leány halott.

Értesitette a mentőket, akik csakhamar megérkeztek, de a mentőorvos is csak azt állapithatta meg, hogy a nagy magasságból lezuhant leány nyomban halálra zúzta magát az éles sziklákon. Rendőrö bizottság szállt ki a helyszinre és megállapitotta, hogy a halott Boros Erzsébet 19 éves kispesti lakos, tisztviselőnő.

Kiderült, hogy kétségtelenül öngyilkosság történt, a fiatal leánynak a sziklákon szétroncsolódott a feje. A rejtélyes öngyilkosság ügyében megindult a nyomozás és mindenekelőtt azt a férfit igyekeznek megtalálni, akivel a leány a rendőr jelentése szerint hajnalban vitatkozott. Valószinü, hogy az ismeretlen férfi fényt tudna deriteni a leány öngyilkosságának hátterére. A délelőtti órákban detektivek mentek ki Boros Erzsébet szüleinek kispesti lakására, hogy ott is nyomozzanak a hajnali tragédia ügyében. A szerencsétlen leány összezuzott holttestét a törvényszéki bonctani intézetbe szállitották.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98