Dtum
Login with Facebookk
1942 | November

Beszéljünk a külsőségekről…

A háborus idők leegyszerűsített divatja korántsem azonos azzal, hogy a hölgyek semmi gondot ne fordítsanak öltözködésükre. Háborus idők elég gyakran térnek vissza a történelemben. Ilyenkor tényleg nem ildomos a külsőségek tulzott kultusza. Ami viszont nem jelenti azt, hogy a nő meghazudtolván évezredes múltját, immáron mitsem törődjék külsejével.

A mai divat főleg vonalaiban hangsulyozza ki a jólöltözöttséget. Hála az enyhe ősznek, amely annyi lehetőséget nyújt egyszerű vonalu, de igen jól szabott kosztümök viselésére. Ezekben egész délután 5 óráig kitűnően néznek ki azok, akiknek tehetségük van a jól kinézéshez.

Estefelé azonban már mégis jobban hat a dámásabb megjelenés. Öltözzenek át tehát, akárcsak egy fekete kosztümben. Színházba és hangversenyekre pedig – az egyelőre száműzött hosszu esti ruha helyett – fiatalos, de elegáns rövid selyemruhát viseljenek. A ruhák közül általában nem is történnek mostanában tulkapások.

Azonban…egyes tudósok merész állítása szerint a fejnek kizárólagos rendeltetése nem csupán kalapok, turbánok, baretek, sapkák, kendők és egyebek viseléséből áll. Hanem – szerintük – a fejjel gondolkodni is szoktak. Erre a tudományos megállapításra, sajnos, rácáfol az a nem tulságosan ízléses női ,,ötletesség”, hogy kalap helyett az ápolónők fejkötőire emlékeztető fityulákat viselnek. Ezeket jó volna sürgősen levenni a műsorról és a divatos fejekről.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az őszi divat 1942-ben Divat 1942-ben
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98