Dtum
Login with Facebookk
1942 | Szeptember

Rádión körözik a szélhámost, aki az egész budapesti kávésipart becsapta

Veszedelmes kalandor ellen adott ki rádiókörözést vasárnap a főkapitányság. Fülöp Gyula György derecskei születésű volt terménykereskedő az illető, aki az utóbbi időben mint tisztviselő a Vitézek Szövetkezetének Sas- utca 20. szám alatt lévő irodájában dolgozott.

A jólöltözött, kövér, szemüveges Fülöp Gyula György mindenütt igazgatónak, tartalékos századosnak adta aki magát és nagyvilági életet élt a budapesti éjszakában. A dunaparti mulatókat és kávéházakat látogatta, huszpengős borravalókat osztogatott a pincéreknek s a Gellért- szállóban lakott. Az utóbbi időben tárgyalni kezdett budapesti kávéházak, mulatók, vendéglők megvételéről.

A biztos fellépésű, bőkezű, a pénzt valósággal két kézzel szóró „üzletember”pillanatig sem volt gyanus a tulajdonosok előtt. A tárgyalásokat megneszelték a pincérek is és több főpincér felkereste a Gellért- szállóban Fülöp Gyula Györgyöt, hogy alkalmazza őket uj vállalatánál. Először is iratokat kért, a keresztény származást firtatta.


- Nézze, én zsidó alkalmazottakkal egyáltalán nem dolgozhatom, - mondotta Ruzics Ferencnek, az egyik dunaparti kávéház pincérének, aki szintén felajánlkozott Fülöp Gyula Györgynek. A pincér beszerezte a kereszténységét igazoló iratait, mire az „üzletember” felderült arccal, boldogan jelentette ki, hogy alkalmazza a pincért. Volt azonban egy kis kikötése: először is biztosítékot kért pontosan 3000 pengőt, hogy közben nem szerződik más vállalathoz.

A pincérek azonban - , mert Fülöp több más pincértől is felvett biztosítékokat- , lassanként gyanut fogtak és feljelentést tettek ellene. Fülöp körül szorult a hurok és ekkor egy csekkfüzetes trükkhöz nyult. A Belvárosi Takarék Szabadság- téri fiókjánál tízezer pengőt fizetett be és kapott egy csekkfüzetet. A tízezer pengőből végül már csak 30 pengőt hagyott a takarékban és a nála lévő csekkfüzettel boldog, boldogtalant, akit csak beugratott, mindenkit „kifizetett.”

A szélhámos az egyik kávéház jogi képviselőjének, egy ismert fővárosi ügyvédnek 240. 000 pengős csekket állított ki, hogy megnyugtassa. Mindenütt azzal dicsekedett, hogy bátyja a Futura balkáni megbízottja, dúsgazdag ember és az ő megbízásából jár el. Az ügyvédnek külön ötezer pengőre szóló csekket adott, amiért olyan előzékenyen jár el az ügyben.

A fedezetnélküli csekkel való szélhámosság a Belvárosi Takarékpénztár Szabadság- téri fiókjánál ezután csakhamar kiderült, de ekkor már a Gellért szállodában lakásából nyomtalanul eltünt Fülöp Gyula György. Néhány károsultját Pécsről próbálta megnyugtatni.
Jelenleg Fodor György álnéven rejtőzködik valahol vidéken a szélhámos.

A rendőrség kéri a közönséget, ha valaki felfedezi a kalandor rejtekhelyét, azonnal jelentse be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98