Dtum
Login with Facebookk
1942 | Szeptember

Vasas – WMFC 5:2 (1:1)

A Latorca-utcai pályán 12.000 néző előtt játszotta a vasárnap legérdekesebb mérkőzését a Vasas és a Csepel küzdelmét. Régen látott, hatalmas iramú mérkőzést vívott a két csapat. A szívvel és lélekkel játszó Vasas az első félidőben nagy fölényt harcolt ki, de a csepeli védelem élén Kállaival és Szalaival, akik válogatott formát játszottak, már a biztos gólnak látszó helyzeteket is megmentették.

A Vasas kezdi a mérkőzést és a 7. percben szerencsétlen gólt kap a piros-kék együttes. Pintér 20 méteres lövése a felső kapufáról a kapu alsó sarkába esik. Angyal megfogja a labdát, a játékvezető a határbíró bemondására gólt ítél. A labda nem volt teljes terjedelmével túl a gólvonalon! 1:0.

A 11. percben egyenlít a Vasas, Jenőfi Devecseritől kap labdát, otthagyja kullancsát és 12 méterről kapura rúg, a labda a vetődő Dósay előtt felperdül és a csepeli kapus tehetetlenül nézi hogyan gurul a balsarokba az egyenlítő gól. 1:1.

Ezután szinte egy kapura játszik a Vasas. A kitűnő formában lévő Tóth Gyula ágyúszerű bombáit csak a csodával határos módon hárítja Dósai. Majd ezután Kállainak és Szalainak kell bemutatni nagy formáját.

Csak a 42. percben szabadul ki a Csepel, a vezetést is megszerezhetné, de Marosvári nyolc lépésről küldött lövését Angyal artistamutatványának is beillő ugrással védi ki. Az utolsó percben Jenőfi 20 méteres kapufája jelent eseményt.

A második félidőben hatalmas lelkesedéssel küzd tovább a Vasas. A 13. percben megszületik a vezető gól. Jenőfi Tóth II. elé adja a labdát, aki 20 méterről bomba gólt lő. 2:1.

Továbbra is a Vasas marad a támadó fél. A 10. percben Devecseri kijátssza a pompás Kállait és mesteri gólt ragaszt Dósai hálójába. 3:1. Ezután feljön a Csepel. Néhány Marosvári bombát lát a közönség, majd Pintér beadásából Jávor II. 3:2-re javít.

Ezután mindenki azt hiszi, hogy egyenlíteni fog a Csepel, de a Vasas lelkesedése nem adja ki a kezéből a mérkőzést és Jenőfi újabb góljával bebiztosítja a győzelmet. 4:2. Változatos lesz ezután a játék, a 43. percben Devecseri kornerét Nagy I. befejeli. 5:2.

A Vasas a győzelmét lelkesedésén kívül kitűnő csatárainak köszönheti. Nagyszerűen játszott Jenőfi, Tóth II. és Nagy II. A Csepelből csak a védelem dicsérhető.

A Vasas győzelme nagy meglepetés. Az újdonsült első osztályú csapat az idei bajnokcsapatot győzte le. Az eredmény a csapatszellem, az összmunka és a lelkesedés következménye.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jenőfi egyenlítő gólja Dósain keresztül pattan a hálóba Gere ment a gólvonalról, Dósai már verve volt Jenőfi Németh beadásából szerzi a Vasasok negyedik gólját Gallowich Tibor, a Vasasok trénere bíztatja csapatát A Vasasok győztes csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Légitámadás és elhárítás éjjel Légitámadás és elhárítás éjjel
A sötét éjtszakában támadó ellenséges repülőgépek bombavetéskor nem...
A világrészeket összekapcsoló légi közlekedés a posta szolgálatában A világrészeket összekapcsoló légi közlekedés a posta...
A repülőgép-közlekedés polgári alkalmazásánál már az első forgalmi...
Apponyi a helyzetről Apponyi a helyzetről
A Szeged munkatársa meginterjuvolta Apponyi Albert grófot, aki az...
Vízparti légi kikötők Vízparti légi kikötők
A vízparti légi kikötőknek nagyrészt olyan a fölszerelésük, mint a...
Az édesvizek élete Az édesvizek élete
A Természettudományi Társulat könyvkiadó vállalata derék munkával...
Tanácsköztársaság Tanácsköztársaság
A Tanácsköztársaság idején a Vörös Újság és a Népszava kivételével...
A gyufakartell akciója A gyufakartell akciója
Hetek óta egyre szaporodnak azok a panaszok, amelyekkel kereskedők és...
A levélcenzor jelentése A levélcenzor jelentése
Ha a magyar néplelket jól ismerjük, akkor tényleges megállapítást...
Költők emléke Költők emléke
Költők emléke. Vajda Jánosnak, a jeles költőnek szoboremléket...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98