Dtum
Login with Facebookk
1943 | Április

A japán légihaderő az amerikai szárazföld elleni támadásra készül

Tokió, árpilis 18.
(Német Távirati Iroda.) Tazso tábornok, aki a hadügyminisztériumba van beosztva, szombaton kijelentette, hogy a japán légi haderő az amerikai anyaország elleni támadásra fegyverkezik fel. Igy egyes amerikai polgároknak az illuziói szétfoszlanak majd, ha a japán repülők bombáikat felhőkarcolóikra dobják. Az amerikai még nem ismerik igazán a háborut és még mindig a Csendes-óceán déli része urainak tekintik magukat.

Ausztráliát nagy veszély fenyegeti
Genf, árpilis 18.
(Német Távirati Iroda.) Londonból jelentik: A Daily Express szerint Evatt ausztráliai külügyminiszter Washingtonban beszédet mondott és az ország fenyegetett helyzetének feltárása céljából közölte, hogy egy évvel ezelőtt az ország lakott részeiből a lakosság tömeges eltávolitását vették tervbe. Egyharmad részét akarták kiüriteni az országnak és a kormány el volt tökélve, hogy ezt a területet betörés esetén a japánoknak engedi át, mert nem volt elég fegyver és elég katona.


Ma a helyzet némileg javult ugyan, de a veszélyt semmi esetre sem szabad lebecsülni. Az ausztráliai lakosságot mozgositották, azonban mit tehet hét és félmillió ember, a közel százmilliós japán birodalommal szemben.

 

Ismételten hangsulyozni kell, hogy a szövetségesek kötelezték magukat, hogy nemcsak Németországot támadják meg. A megbeszélt terv kifejezetten arra irányul, hogy Japánt meg kell akadályozni abban, hogy megerősődhessék az elhóditott területeken. Szükség van arra, hogy a Csendes-óceán térségében, amilyen gyorsan csak lehetséges, nagyszabásu támadó műveletet inditsanak meg Japán ellen.


Ezzel a vállalkozással nem Ausztráliának tartoznak, hanem ez olyan feladat, amely az egyesült nemzetek valamennyi tagját egyformán érinti. Egyike ez azoknak a nagy céloknak, amelyek megvalósitására valamennyien kötelezettséget vállaltak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98