Dtum
Login with Facebookk
1943 | Február

Churchill megbeszélése a munkáspárti miniszterekkel

London, február 21.
(NST) A Beveridge-tervvel kapcsolatos angol politikai válság ugylátszik megoldása felé közeledik. Churchill pénteken hosszabb megbeszélést tartott a munkáspárt vezető tagjaival és biztositotta őket, hogy a kormányban elfoglalt állásuk a munkáspárti képviselőknek szavazásaival nem rendült meg. A munkáspárt huszonkét miniszter és államtitkár tagja hétfőn dönt véglegesen arról, hogy marad-e vagy kiválik a kormányból.

 

Londonban azt hiszik, hogy a munkáspárt hétfői értekezlete nagyon viharos lesz. Különösen Bevin munkaügyi miniszter hangoztatja, hogy nem maradhat a kormányban, ha saját pártja ellene szavaz. Az Afton Tidningen londoni jelenése szerint azonban a munkáspárti miniszterek többsége súlyt helyez a kormányban való bennmaradásra, hogy ne zavarja a nemzeti egységet.


A Daily Herald továbbra is azt hangsulyozza, hogy a munkáspárti miniszterek kiválása a konzervativok befolyását érvényesitené. Ha az összes munkáspárti miniszterek bennmaradnak a kormányban, igen érdekes parlamenti precedenst teremtenének ezzel, mert ebben az esetben a koaliciós kormányban résztvevő második legnagyobb párt felfogása legalábbis bizonyos kérdésekben nem gyakorolhat befolyást a kormány politikájára és azt jelentené, hogy a párt magatartásából a párt miniszterei nem vonják le a következtetést.


Megtörtént ugyan a mult héten is, hogy száz konzervativ képviselő a vendéglőkről szóló törvény tárgyalásánál a kormány ellen szavazott, de akkor az egyes képviselők önkéntes elhatározásáról volt szó, mig a Beveridge-tervnél a munkáspárt egységesen lépett fel a kormány ellen.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Beveridge - terv
Tánczos G. Károly

A Beveridge-tervet 1942-ben dolgozták ki. A terv szerint bővíteni kell a kedvezményezettek körét: a cél, hogy védelmet kapjon az egész munkaképes népesség. A munkanélküli ellátások helyett átképzési programokat indítottak, ahol köteles volt a munkanélkülinek megjelenni.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Churchill Lord William  Beveridge Ernest Bevin, angol külügyminiszter
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98