Dtum
Login with Facebookk
1941 | Október

Churchill a politikai egység létrehozásáról tárgyal

Liszabon, október 19.
(NST) Londonból érkező semleges diplomaták arról számolnak be, hogy  Churchill megbeszéléseket folytat a politikai egység létrehozás érdekében  a sorsközösség jelszavával.

 

Churchill elérkezettnek látja az időt a németek keleti sikereinek hatása alatt, hogy a népet a helyzet komolyságára figyelmeztesse s ily módon a közvéleményt egybekovácsolja és a kritikát elnémitsa, amely már egészen nyiltan jelentkezett a kormány politikájával szemben.

 

Az angol politikai propaganda terén tehát fordulat áll küszöbön. Mindenképpen igyekeznek most már felvilágositani az angolnépet a való helyzetről. Ebből a célból Churchill a királyi családot is be akarja vonni ebbe a propagandába, amelynek tagjai  - valószinűleg maga a királyné is – rádióbeszédet tartanak majd. Ezt a politikát szükségesnek tartják, mivel Távol-Keleten a helyzet rövidesen kiéleződhetik és az Egyesült Államok aligha lesznek abban a helyzetben, hogy Angliának megadják az igért segitséget.


A Németország elleni uj arcvonal követelése rövidesen teljesen elnémul és Angliában  minden jel szerint védekezésre szorulnak, miután megbukott az a terv, hogy hátbatámadják a keleti arcvonal elfoglalt Németországot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98