Dtum
Login with Facebookk
1943 | Január

Kiss Kató (KISOK) nyerte a női tőrvívóversenyt

Vasárnap délelőtt a BBTE pompás tornatermében tartották meg az I. osztályú női válogató tőrvívóversenyt. A verseny kitűnő rendezésben, nagy érdeklődés mellett folyt le. Kellemes meglepetést keltett, hogy a zsűritagokat ezúttal nem „kötéllel” kellett fogni, hanem gyakori váltásra is jutott bírókból.

Az asszók legnagyobb részét egyébként Jekelfalussy Piller György olimpiai bajnok, dr. Bay Béla, Dunay Pál és Rajcsányi László vezették. Nem is volt semmiféle bírói tévedés és a hölgyek megnyugvással vették tudomásul a kitűnő zsűri-elnökök ítéleteit.

A versenynek egyetlen szépséghibája: a HTVK-hölgyek nem indultak! Különben nagyszerű összecsapások mellett folyt le a verseny. Gündisch Ingebor, Kiss Kató és Zsabka Magda fej-fej mellett haladtak az élen, egyaránt két-két vereséggel.

Az utolsóelőtti asszóban azután Zsabka 4:3-ra legyőzte Gündischt és így Kiss Katónak és Zsabkának újra kellett vívnia az első helyért. Halálos csöndben állott fel a két kitűnő hölgyversenyző a döntő mérkőzésre Jekelfalussy bíráskodása mellett.

Mindkét hölgyversenyző ideges volt, egyik sem mert kezdeményezni, Zsabka lendül először támadásba, hamarosan 3:1-re vezetett, de aztán a mindig mosolygó, nagyon tehetséges hölgyvívó: Kiss Kató kiegyenlített, végül 4:3-ra megnyerte a mérkőzést.

A győztest rokonok, barátok, ismerősök, de idegenek is lelkesen ünnepelték. Azután felállottak a versenyzők, akiknek dr. Gönczy Jenő a helyezés sorrendjében osztotta ki a díjakat.

1. Kiss Kató (KISOK), 2. Zsabka Magda (BBTE), 3. Gündisch Ingeborg (BEAC) 4. Hollerbachné (BBTE) 5. Nyáry Magda (BEAC) 6. Rigó Vera (MAC) 7. Bartha Magda (BBTE) 8. Kolser Margit (MPSC) 9. Gerevichné (BBTE).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98