Dtum
Login with Facebookk
1942 | Április

Tragikus baleset a női tőrcsapat bajnokságon

Súlyos sportbaleset áldozata lett ma délben Pavlevits Béláné sz. Salacz Lili, a HTVK ismert hölgyvívója. Egyik asszója alatt ellenfele sajnálatos véletlen következtében oly szerencsétlenül találta el, hogy a vívótőr eltörött, csonkja átlyukasztotta Pavlevitsné mellvédjét és közvetlenül a jobb mellizom mögött hónaljába szaladva, mintegy 18 centiméter mélyen fúródott keblébe.

A sajnálatos baleset, melynek híre pillanatok alatt elterjedt mind a társadalmi, mind pedig a sportkörökben, általános részvétel és megdöbbenést keltett. A legnagyobb ritkaság, hogy vívóversenyen ilyen súlyos szerencsétlenség történjék.

Ehhez hasonló, de halálos kimenetelű balszerencse utoljára a párisi olimpiászon volt példa, ahol az egyik párbajtőrversenyző, verseny közben, eltört epee-jével véletlenül úgy szúrta keresztül ellenfelét, hogy az a helyszínen meghalt.

A Magyar Vívó Szövetség vasárnapra tűzte ki a női tőrcsapatbajnokságot. A verseny vasárnap reggel kilenc órakor kezdődött a BEAC vívótermében hat női csapat részvételével. Déli féltizenkettőre járhatott az idő, amikor a HTVK és a Postás hölgyversenyzői mérkőztek. 6:7 arányban állt a Postások javára a mérkőzés, amikor a tragikus asszóra került a sor.

Salacz Lili és Ráday Ilona kerültek szembe egymással. A „rajt” vezényszóra Ráday pengéje Salacz felsőkarjára futott és ott eltörve oly szerencsétlenül pattant a hónaljárokba, hogy a vívónő mellkasát átfúrva, mintegy 18 centiméter mélyen állt meg mellében.

Egy velőtrázó sikoltásra többen siettek Salacz Lili segítségére, azonban az erősen feszülő pengét a planson eltávolítani nem sikerült. Néhány perc múlva a mentők is megérkeztek. A helyben adott első segítség után súlyos állapotban szállították a Bakay klinikára.

A Hétfő Reggel munkatársa érdeklődött a klinikán a beteg állapota felől, ahol a szerencsétlenség után néhány órával azt a megnyugtató választ közölték, hogy közvetlen veszély nincs. A röntgenátvilágítás mutat ugyan tüdősérülést, de nagyobb bevérzés a mellkasba nem történt. Így remény van rá, hogy Salacz Lili néhány nap múlva gyógyultan hagyja el a klinikát.

A versenyintézőség, a sajnálatos baleset után, tekintettel a hölgyversenyzők idegállapotára, a verseny folytatását felfüggesztette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98