Dtum
Login with Facebookk
1943 | Június

Gyönyörű küzdelmek az országos regattán

Nagyszerű időben folyt le a Magyar Evezős Szövetség kétnapos nagyszabású országos evezős versenye. Mindkét napon hatalmas küzdelmeknek lehettünk szemtanúi. Az idő kedvezett a versenynek, így a csodálatos napsütésben impozáns látvány tárult a Duna két partján felsorakozott hatalmas közönség elé.

A nagyszabású verseny harminckét számból állt és majdnem mindegyik számban négy-öt hajó vett részt. A legszebb verseny az utolsó szám volt, ahol a két senior és három junior nyolcas vette fel a küzdőimet a Széchenyi István gróf emlékverseny keretében. Ezt a versenyt a Pannónia csapata nyerte meg 6 p. 00.8 mp-es nagyszerű idővel. Második helyen holt versenyben két ifjúsági nyolcas, a MAC és az FTC csapata végzett.

A szenior nyolcasok Kürthy-vándordíjas versenyében a MAC győzött. Szép versenyt evezett a négy középiskolás nyolcas. Első helyre a Szent László gimnázium csapata került, megelőzve, a Mezőgazdasági középiskola csapatát.

A skiffben is együtt eveztek a szeniorok és az ifjúságiak. Ebben a számban a győzelmet Zimonyi György (BszKRt) szerezte meg. A női egyesben nagymegyeri Nagy Margit lett az első, míg az ifjú leventék nyolcas versenyében a Ganz csapata győzött. Egybevetve az egészet, a legtöbb győzelmet a Pannonia szerezte. Kitűnően szerepelt az FTC is.

Amióta Machán Tibor vette át a Fradisták edzéseinek vezetését, nagy fejlődésen ment keresztül a Ferencvárosi gárda. A hatalmas verseny minden zökkenőmentesen zajlott le, ami a rendezők nagyszerű munkáját dicséri.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Pannonia EC, a szenior nyolcas győztese Zimonyi György (BSzKRt), a szkiff-győztes Az Újvidéki gimnázium hajója Déry Emmi Balatoni Kamill
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98