Dtum
Login with Facebookk
1942 | Július

Az olasz hajók bizonyultak legjobbaknak a jubiláris nagyregattán

A Magyar Evezős Szövetség 50 éves fennállása alkalmával megrendezett nemzetközi nagyregattán olasz, német és bécsi német vendégek jelentek meg a Duna vizén. A kétnapos viadal első napján 5000, a másodikon pedig 3000 néző övezte a Duna partját, hogy tanúja legyen a nemes vetélkedésnek.

A versenyen a magyar sportelőkelőségek közül vitéz Tárczay Felicides Román dr., Misányi Ottó dr., Arató Géza és Wünscher Frigyes dr. jelent meg. Ott láttuk Dietrich von Jagow német követet s az olasz fasció tagjait Quarti dr.-ral az élén.

Első napon a három város versenyében szép sikert értünk el, amennyiben az öt Pannonból (Kis, Marosi, Bartók, Szabó, Dezi) és három Hungáristából (Kalmár, lnotay, Győry) összeállított hajó 5 perc 47.3 mp.-es, pompás eredménnyel nyerte meg versenyét 1 és fél hosszal a bécsi s további háromnegyed hosszal a berlini hajó előtt. Tavaly Berlinben Berlin győzött Bécs és Budapest előtt, a visszavágás tehát sikerült!

A nemzetközi nyolcasban a verseny egyes szakaszaiban 40-es sztrókkal evező olasz hajó 1 1/2 hosszal előzte meg a mieinket. A csupa óriásokból (a legkisebb evezős 186 centiméter magas!) összeállított, s tavaly még junior legénység – ha együtt marad – egész Európában verhetetlen lesz. A kormányos nélküli négyesben a magyar csapat 6 perc 14 mp-cel megelőzte a Dopolavoro Motoguzzi hajóját.

A verseny második napján a szeniorok kormányos négyesében a S. C. Varese (Fioretti, Achini, Masini, Ossola) 6 perc 17-el jó négy hosszal előzte meg a két BSzKRt. (Sándor, Zimonyi) és két Pannon (Takács, Zágon) tagból álló válogatott együttest. Az olaszok fölénye ebben a hajónemben domborodott ki leginkább.

Óriási érdeklődés kísérte a záró számot a Széchenyi István gróf emlékezetére kiírt nemzetközi nyolcas versenyt. Sajnos nem sikerült a visszavágás, mert a gépszerű pontossággal evező kék-sárga inges olasz csapat ismét megelőzte a halványzöld ingben evező magyar nyolcast, amely 5 perc 51.5 mp alatt ért célba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A nemzetközi nyolcevezős futamban győző olasz legénység - Dazzan, Perrone, Zanardi, Beroni, Biasin G., Biasin F., Tesi, Tonetto vezérevezős, Girolimini kormányos A Berlin-Bécs-Budapest versenyben győztes magyar válogatott nyolcas legénysége - Kalmár Gyula, Inotay Ákos, Marossy Enoch, Kiss Jenő, Győri Károly, Bartók Ernő, Szabó László, Deli Gyula v.e., Zimonyi Róbert kormányos A három város nyolcasának végküzdelme A fellobogózott szigeti Dunapart Wünscher Frigyes dr., a MESz kiváló elnöke, a magyar evezőssport legfőbb irányítója
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98