Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

Hat férj futott össze a sebesült feleség betegágyánál

A minap az egyik prágai utcán egy gépkocsi elgázolt egy 30 év körüli csinos, fiatal uriasszonyt. A sebesült nőt kórházba vitték, ahol nyomban műtétet végeztek rajta. Míg öntudatlan állapotban volt, a kórház értesíteni akarta a hozzátartozókat. A fiatalasszony jegyzőkönyvében hat férfi címére bukkantak.

A lakáscímek mindegyike más-más városba szólt. Abban a feltevésben, hogy rokonokról, vagy legalábbis jó ismerősökről van szó, a kórház mind a hat férfit értesítette a szerencsétlenségről. Annál nagyobb volt azután a meglepetés, amikor a rövid időn belül egymásután hat úr jelent meg a kórházban s mindegyik a feleségét, a balesetet szenvedett Ida Zeidlert kereste.

Kiderült, hogy mind a hat férfi törvényes módon kötött házasságot a fiatal nővel. Ida Zeidler egy varrógépgyár utazója és üzleti utjai során ismerkedett meg a hat férfivel s mindegyikkel polgári házasságot kötött. Minthogy munkarendjét maga állapította meg, ugy osztotta be látogatásait, hogy mindegyik férjével sorban tizennégy napot töltött együtt. Volt azonban még egy hetedik városban egy különlakása is, ahová időnként meghívta valamelyik férjét.

A betegágy körül összegyűlt hat férj nem rendezett veszekedést, a bíróság azonban már kevésbé volt könyörületes, mert rövid úton érvénytelennek nyilvánította mind a hat házasságot, s Zeidler Ida asszony a kórházból mindjárt a fogházba vonult.

A fogházban azután lesz ideje elhatározni, vajon a hat férje közül melyikkel akar jogérvényesen uj házasságot kötni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98