Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

Kitűnően sikerült a Futura SE női atlétikai versenye

Tolnai Ilona három győzelmet aratott

A Futura SE atlétikai versenye kitűnően sikerült. Legjobb hölgyversenyzőink vettek részt a versenyen az, igen szépszámú tömeg pedig az alsóbb osztályok számára megrendezett számokban bizonyította be, hogy nem kell féltenünk hölgyatlétikánk utánpótlását.

A versenyen ott láttuk Pellegriny Félix, Fadgyas Rezső és Wechner Kornél ügyvezető igazgatókat, Bogáthy Albert ny. vezérőrnagyot a sportegyesület alelnökét Riedl cégvezetőt s a vállalat számos lelkes hölgy és férfi tisztviselőjét.

A Futura gárda kitűnően szerepelt. Ma még ezeket a sikereket nem nevelt, hanem az egyesületbe csoportosan átlépett kitűnő kész atlétanők szerezték, de - miként azt nekünk ifjú Tarczalfalvy Lajos sz. o. vezető mondotta, - a vállalat sportegyesületének az a végső célja, hogy közel 2000 tisztviselőjük közül bányássza ki a sporttehetségeket.

A versenyen Tolnai Ilona (Futura) szerepelt legjobban, aki 60 méteren, a helyből távolugrásban, valamint a távolugrásban győzött. Igen szépen ugrott távolt VK tagként Lörinczy 519 cm-es egyéni csúcsa pompás teljesítmény. Meglepetés volt 60-on a bajnok Nagy Rózsi gyönge futása.

A súlyszámokat Szepesvári Tessza PEAC biztosan nyerte meg. Igen szépen dobott vitéz Baloghné Káel Anna, aki súlyban 1079-et, diszkosszal pedig 3097-et dobott. Érdekes, hogy a TF nagy múltú tanárnője éppen ezen a héten került be a Nemzeti Sportbizottság tagjai közé!

Szólnunk kell a Habselyem kitűnő szerepléséről. Ez a gárda teljes első vonalbeli versenyzőit elvesztette. Emiatt Hollós Béla az érdemdús sportvezető vissza is vonult munkásságától. A letett zászlót Varga Jenő vette kezébe, aki máris kitűnő újoncokat állított ki. Bártfay Jenőné - Mándoky 60-on 8.6-al, magasban 135-tel győzött, noha 28 éves anya s életében először volt szögescipő a lábán!

Ugyancsak a Habselyem újonca Kucsera győzött 456-tal a kezdő távolugrásban, míg a diszkoszvetésben a három első (Kis Magda, Rajkai és Kucsera) szintén a Habselyem atlétája. A legjobb magyar kézilabdás Kis Magda, a női kézilabdasport Sárosi Gyurkája diszkoszban hamarosan az élre törhet!

Végül dicséret illeti a TF lányokat, akik hallatlan buzgalommal vettek részt úgyszólván minden számban. Közülük Rohrmann a legtehetségesebb, de igen ügyes a kis cingár Tóth Erzsi is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tolnai Ilona győztes távolugrása A kitűnő újoncokkal benutatkozott Habselyem-gárda Tóth Erzsébet és Rohrmann Mária küzdelme a 80 méteres gátfutásban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98