Dtum
Login with Facebookk
1943 | Március

Eden Keleteurópa határainak megvonásáról tárgyal Washingtonban

Genf, március 28.
(Német Távirati Iroda.) Londonból jelentik: A Daily Herald írja: Eden Washingtonban folytatott tárgyalásainak tartalmáról valójában még csak keveset lehet hallani, mégis Washingtonban az összes lehetséges találgatások felmerültek. Mindenekelőtt Kelet-Európa jövendő határainak megvonásáról van szó.


Ez rendkivül nehéz és amellett zavaró kérdés is, mint ahogy azt már Versailles bebizonyitotta. A lap „ésszerű” tárgyalásokat javasol „igények és ellenigények élen ellentéteinek légköre” helyett. A brit államszövetség, az Egyesült Államok és a Szovjetunió a multban már bebizonyitották, hogy különböző népi hozzátartozásu, különböző nyelvű és különböző hitű férfiak és asszonyok egy és ugyanazon államban barátságban élhetnek egymás mellett.


Washington, március 28.

(NST.) Szombat délután jobb megbeszélés folyt le Roosevelt és Eden között a Fehér Házban és a megbeszélésbe számos magasrangu angol és amerikai személyiséget is bevontak. Az értekezleten résztvett lord Halifax washingtoni angol nagykövet, Hull amerikai külügyminiszter, Winant londoni amerikai nagykövet, Harry Hopkins, az amerikai haditermelési hivatal vezetője és William Strang, a szovjetoroszországi ügyek angol szakértője.


Eden összefoglaló megbeszélései
Genf, március 28.
(Német Távirati Iroda.) Newyorkból jelentik: A Fehér Házban szombaton Roosevelt és vezető amerikai külpolitikusok, valamint Eden között lefolyt megbeszélést Eden amerikai látogatása csucspontjának lehet tekinteni. A megbeszélések két óra hosszat tartottak és a sok tárgyalást bezáró összefoglalásnak minősithető, amely tárgyalásokat Eden az elmult  két hét alatt az Egyesült Államok elnökével és a külügyminisztériummal folytatott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lord Halifax Cordell Hull Harry Hopkins
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98