Dtum
Login with Facebookk
1944 | Augusztus

Hány tiltott műtétet végzett dr. Márk István?

A Badacsonyi – út 18. sz. házban dr. Márk István nőorvos rendelőjében történt tragikus haláleset olyan hatalmas arányú, bűnös tevékenységről rántotta le a leplet, amelyhez hasonlóra csak ritkán akad példa.

A főkapitányságon tartóztatott angyalcsináló Márk István lakásán nyomozó detektív feljegyzéseket találtak, amelyekből kiderült, hogy a jó nevű és előkelő összeköttetésű orvos rendelőjében több száz olyan műtét történt, aminek következtében a szerencsétlen újpesti zenetanárnő, Szabó Gyuláné meghalt.

Márk István már régen folytatja bűnös üzelmeit, már a Ferenc József- rakpart 26. szám alatt is igen sokan vették igénybe segítségét fővárosi és vidéki jómódú nők és igen könnyen lehet, hogy már máskor is történt haláleset a műtéti beavatkozás után, csak ez nem jutott eddig a hatóságok tudomására.

Márk István ellen hasonló ügyben már folyik egy eljárás, a nőorvos őrizetben is volt és 700.000 pengő kaució ellenében helyezték szabadlábra.

Leginkább kiterjedt baráti köre ajánlotta hozzá a bajbajutott, vagy terhüktől megszabadulni kívánó leányokat és asszonyokat, és ő- természetesen búsás honoráriumért-, soha nem tagadta meg segítségét.

A rendőrség most az orvos beismerése után a régebbi tiltott műtétek alanyait és a felhajtókat kutatja az orvosnál talált feljegyzések alapján, hogy őket is Márk István mellé ültessék a vádlottak padjára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98