Dtum
Login with Facebookk
1944 | Július

Jól szerepeltek Pestvidék atlétái a Szigeten

Az érdekesnek ígérkező viadal beváltotta a hozzáfűzött reményeket, mert néhány szép küzdelemnek és jó eredménynek örülhetett a közönség. Ki kell emelnünk az ifjúsági MRTSE-versenyző Zsitvay Zolit, aki 360 cm-es eredményével végérvényesen beérkezett.

Férfiak és nők csaptak össze a salakon és a zöld gyepen, hogy nemes vetélkedésben eldöntsék, ki a jobb. A MAC tartalékos férfigárdája némi szerencsével nyerte a pontversenyt 68:67 arányban, de ez győzelmének értékéből mit sem von le. A verseny kissé vontatott volt, egyébként a rendezés megfelelt.

Felvonulás, rövid beszéd, s máris szédületes sebességgel pörögnek a „nehéziparosaink” a körben, eldönteni, ki vágja ki jobban a rezet. Német Imre bizonyult itt a legjobbnak, 52 méteres eredménye biztató. Remete és Kósa egészen jól dobált.

Gáspár még most sem tud forogni. A versenyre váratlanul hazaérkezett Pelsőczi és Bánhalmi nagy harcot vívott egymás - és az ellenszél ellen, Bánhalmi győzött, no meg ellenszél. (Időeredményeik 11.2 mp., 11.3 mp.) A helyenként elég erősen fújó szél legalább 3 tizedet rontott.

Pelsőczi edzéshiánya miatt kissé darabosan mozgott, eredménye azonban ilyen körülmények között dicséretreméltó. Magasugróinknak megártott a laza elugró hely s így nem sok örömöt szereztek az atlétika híveinek. Kolozsvári 174-gyel nyert.

Csányi Zoli, mint nekünk mondotta, 14.40-et várt magától – verseny előtt. De nagyon akart, s talán ezért nem sikerült. Egyébként szerintünk elkapkodta dobásait (13.94). Bánhalmi okos beosztással, mondhatni könnyedén érte el idei legjobb teljesítményt jelentő 50.2-es idejét az 51.8-at futó Antal előtt. Az ellenszél itt sem használt.

A még két évig ifjúsági Zsitvay, a sok zavaró beszéd ellenére remekül ugrott 360-as eredménye nem fejezi ki híven tudását. 375-ön két olyan kísérlete volt, amely kis szerencsével még 385-ön is átsegítette volna. Ugrás közben legalább öten magyaráztak neki s látták el tanácsokkal. Aki valaha versenyzett tudhatná, hogy az ilyesmi nem használ a versenyzőnek.

Legjobb 800-asunk, Marosi, jó eredménnyel (1:55.9) könnyen verte a derekasan küzdő és jól futó Garait, aki egy 1500-zal a lábában futott (1:56.4). Az öreg Remecz nem igazolta pestvidéki versenyeken elért jó eredményeit.

Érthetetlen, miért nem megy a dobás Jóskának fővárosi versenyeken (43.94). Szegedi, a remekül guruló kis Testvériség-futó kemény küzdelemre kényszerítette Németet, s csak rutinhiánya miatt vesztett a hajrában (14.57, 14.59!).

Garai játszva intézte el 1500-on ellenfeleit szinte végig egyedül futott (4:04.6). Gyergyói ideje sem rossz, bár tőle jobbat vártunk (4:07.8). Szabó Miklós 9.46-al nyerte a 3000 akadályt. Ebből a versenyből a közönség is szívesen kivette volna részét, ami a fürdést illeti.

Távolugróink a hátszél segítségével sem tudták túlszárnyalni a bűvös 7 m-es határt. Mészáron nyert (671). Gyuricza 665-tel lett második. 4x100-on Pestvidék győzött Marosi, Lugosi, Beck, Bánhalmi összeállításban, 43.8-os idővel.

Hölgyeink közül Fekete, a népszerű „Kefe” ért el jó eredményt (távol 534) és Szabó Rózsi, aki 13.7-es 80 m-es gátfutó eredményével új kerületi csúcsot futott. Orosz Gitta kisé gyengébb napot fogott ki. A MAC-hölgyek a pontversenyben 41:27 arányban győztek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A hölgyek 80 m-es gátfutása. Balról a harmadik Szabó Rózsa (Pestvidék), a verseny győztese.jpg Szabó Miklós a 3000 méteres akadályversenyben a vízesárok felett.jpg Németh Imre (MAC) győzött a kalapácsvetésben.jpg Fekete Ilona (MAC) a 143 cm felett.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A kolera Oroszországban A kolera Oroszországban
A rettenetes vész, a mely állandóan dühöng Ázsiában, átütött Európára...
Az ipar biztonságától függ a társadalmi béke Az ipar biztonságától függ a társadalmi béke
Gazdasági és szociálpolitikai szempontból egyaránt eseménye volt a...
Kuropatkin mint békeapostol Kuropatkin mint békeapostol
A londoni „Daily Telegraph”, a melynek Pétervárról...
Kereskedelmi ismeretek a mezőgazdaságban Kereskedelmi ismeretek a mezőgazdaságban
Az Országos Magyar Gazdasági Egyesület irodalmi és tanügyi...
Széchenyi Pál gróf repülőgépről virágesőt zúditott Titkos Ilona villájára Széchenyi Pál gróf repülőgépről virágesőt zúditott Titkos Ilona...
Titkos Ilona művésznő Szent Domonkos-utcai lakásán előkelő társaság...
A tukán A tukán
Ritka madár a tukán - különösen ritka Angliában, ahol most mégis a...
A bolgár mezőgazdaság fellendülése A bolgár mezőgazdaság fellendülése
Bulgária Magyarországhoz hasonló agrárállam, amelynek kiviteli...
Taszajtó Nagy Gergely esete a segédjegyzővel (Ludas Matyi)
- Minek örüsz má megen, te Gergely? - Hazagyütt nyugatru a...
A keztyű története A keztyű története
Valóban igaza van a néhai való Ben Akibának, hogy nincs semmi uj a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98