Dtum
Login with Facebookk
1944 | Július

Novák Éva csúcsot javított a MAC kétnapos úszóversenyén

A MAC hagyományos kétnapos úszóversenye egyúttal Budapest kerület úszóbajnokságai, mint mindig egyik legnagyobb eseménye lett az idénynek. A rendező egyesület az idővel nem volt szerencsés, mert a vasárnapi eső bizony igen sok nézőt tartott távol a szép verseny küzdelmeinek színterétől.

Az úszóversenyek eredményeinek élén a kis Novák Éva csúcsjavítása áll. A kis 14 éves bajnok hölgyünk 200 méteres mellúszásban elért 3.10-es idejével négy éven át fennálló csúcseredményt adott át a múltnak. Fiatal kora, „Nováki” tehetsége és jó edzője mindmegannyi biztosíték arra, hogy ez a csúcs nem lesz hosszú életű.

Eleméri Rezső a kék-sárgák kiváló gyorsúszója kettős győzelmet aratott Kőrösi István felett. 100 méteren tisztán egy perccel, 200 méteren 2.20.2-es idővel szerezte meg bajnokságait. Kőrösi Pista is megérdemli a legteljesebb dicséretet, mert szép versenyben marad akár nagy ellenfelével szemben.

Tátos Nándi nagyszerűen kezdett 400 méteren, kettőszáznál 2.20-as idővel fordult, de azután eszébe jutott, hogy még egy derbi vízipóló-mérkőzése is van, így elmaradt az 5 percen belüli idő és „csak” 5.00.4-el lett bajnok.

Galambos Tibor a hátúszóbajnokságot, a „nagy” Novák az összes hölgy hát- és gyorsúszóbajnokságot nyerte számottevő ellenfél nélkül. A váltóbajnokságot az UTE csapata szerezte meg. A Szegedi és Németh találkozó 200 méteren a nagyobb küzdőképességet eláruló Szegedinek hozott bajnoki címet 2.47-es idő mellett. Amint szokott lenni Németh „rajta” ideje 2.47.2.

Az ifibajnok címért minden számban nagy küzdelmek és igen sokszor váratlan győzelmek alakultak. Bajnokok lettek: 100 méter háton Szatmári (UTE), 200 méter mellben Somhegyi (MAC), 100 méter gyorson Gyöngyösi (MAC).  A 3x200 méteres ifjúsági gyorsváltó bajnokságot az UTE csapata nyerte, de a MAC kiváló ifi gárdája a 3x100 méteres vegyesváltó bajnoksággal vigasztalódott.

Az úszóversenyek után került sor a nagy izgalmak között várt vízipólóderbire. Mint hogy a felek bíróban nem tudtak megegyezni, MUSz bíróküldője játékvezetőül Lakó Istvánt jelölte ki. Kemény lendületes küzdelem alakult ki, amelynek folyamán hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. Már-már úgy látszott, hogy gól nélküli mérkőzés lesz, amikor az utolsó előtti percben egy jó támadást Németh góllal fejez be és ezzel, ha nem is jobb, de a szerencsésebb FTC győz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A két Novák testvér.jpg Indulnak a 100 méteres mellúszók.jpg Végházi és Galambos nagy csatája 800 méteren.jpg Kőrösi már kint van a vízből.jpg Lovász Edit.jpg Szilágyi Évának, a Gammás műugrógyőztesnek, Gulyás Károly, volt főiskolai birkózó és boxbajnok gratulál.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Száz évvel ezelőtti híradások Száz évvel ezelőtti híradások
Sokat, nagyon sokat panaszkodunk a mai súlyos rendkívüli időkre. És...
A MAFC úszói Osnabrückben A MAFC úszói Osnabrückben
A MAFC kitűnő gárdája pénteken Osnabrückben startolt, ahol persze...
Miért folyik a harc Spanyolországban Miért folyik a harc Spanyolországban
Az elmult hét riasztó és véres eseményei után, amelynek rőt lángja...
A kereszténypárt nagygyűlése A kereszténypárt nagygyűlése
A kereszténypárt vasárnap nagygyűlést tartott, amelyen nemcsak a...
A német hetedik hadikölcsön A német hetedik hadikölcsön
A rendkivüli pénzböség következtében az utolsó hetekben igen nagy...
Egy parasztcsalád története Egy parasztcsalád története
Ritkán írok bírálatot. Ezelőtt, mint sok kezdő író, aki írni még alig...
Szomszédaink a világűrben, a távolabbi csillagok Szomszédaink a világűrben, a távolabbi csillagok
Földünkhöz legközelebb álló égitestek: a bolygók - A bolygók...
Véletlen lövések-két szerencsétlenség Véletlen lövések-két szerencsétlenség
A Temesvárral szomszédos Paracz községben Szakosán Mária 20 éves...
1 leléptetés, 2 reális győzelem, 3 kiütés a hivatásos ökölvívó bajnokságon 1 leléptetés, 2 reális győzelem, 3 kiütés a hivatásos ökölvívó...
A botrányos Szigeti-Moreyon mérkőzés meghozta a gyümölcsét: a profi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98