Dtum
Login with Facebookk
1944 | Március

Botrányba fulladt a birkózó csapatbajnokság döntője

1944. évi csapatbajnok a Debreceni Vasutas SE

A telt ház, szebbnél-szebb küzdelmek és ünnepélyes díjátadás nagyszerű óráit lerontotta a B. Vasutas S. E. két magáról megfeledkezett versenyzőjének cselekedete. A csapatbajnokságot teljesen megérdemelten nyerte a DVSC derék legénysége, kik a mérkőzéseiken bemutatták, hogy hogyan kell küzdeni a győzelemért és még ezenkívül azt is, miként viseli el egy fegyelmezett versenyző a jobb ellenfél győzelmét.

A nagy összecsapása közönség viharos biztatása közepett kezdődött. A légsúlyra lefogyasztott Sipos egyhangú pontozással veri a BVSC Mesterét (1:0). De Szőke (E) Juhász elleni tusgyőzelmével egyenlít (1:1).

Ezután jött a versenyt eldöntő küzdelem, Mihályfi L. végig nyíltan támadva, ha nem is fölénnyel, de megérdemelten 2:1 arányú pontozással győzte le, az ellene zártan birkózó és két akciót végrehajtó Pintért (2:1).

Ezután a BVSC már csak a csodára számít, az elmarad. Mihályfi R. (D) az első percben tusolja Széll-t (3:1) és Németi a már látványosságnak számító kiemeléseivel fölényes pontozásos győzelmet arat Erdélyi felett (4:1), s ez a győzelem már bajnokságot is jelent a debreceni gárdának.

Ezután a B. Vasutas két nehézsúlyú ágyúja. Bóbis és Kassai, nem hajlandó kiállni, az eredmény esetleges szépítésére, amit a közönség nagy füttykoncert és pfújozás kíséretében vesz tudomásul. Így t végeredmény 6:1 a Debreceni VSC javára.

Tóth Bertalan MÁV főtanácsos a Vasutas Liga elnöke az előtte felsorakozott és bajnoki éremmel díszített versenyeknek gyönyörű beszédben többek között a következőket mondotta:
- Kívánom, hogy azt a szellemet, azt a fegyelmezettséget, amit a Debreceni Vasutas csapat úgy évek óta, mint a most folyó bajnokságban mutatott, ültessék át szerte az országban a sportoló ifjúság minél szélesebb rétegébe.

Tarányi József a debreceniek edzője és nehézsúlyú birkózója:

- 1937 óta vagyok edzője a csapatnak, évek óta ostromoljuk a csapatbajnokságot és a mai siker mind nekem, mind az érte igen lelkesen dolgozó nagyszerű szellemű gárdának nagyon megérdemelt bajnoksága. Ezúton is hálás köszönetemet fejezem ki a debreceni MÁV műhelyfőnökségnek és vezetőségnek, akik odaadó támogatása telte lehetővé mai diadalt.

Papp László dr., a birkózószövetség ügyvezető elnöke:
- Sajnálatraméltó, hogy egy tizenhatszoros és több mint tízszeres bajnok így megfeledkezzék magáról. Vaskézzel teremtünk majd rendet!

Lovag Hüttner, a BVSC vezetője:

- A csapatot lelkileg letörte Pintér igazságtalannak vélt lepontozása. Mindent megtettem azért, hogy a két versenyzőt jobb belátásra bírjam, de hiába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98