Dtum
Login with Facebookk
1944 | Február

Rengeteg tusgyőzelem a birkózó csapatbajnokság küzdelmeiben

A birkózó csapatbajnokság során vasárnap „vidéki napot” rendeztek a Sportcsarnokban. Három vidéki egyesület, a Ceglédi MOVE, a Debreceni VSC és Győri ETO csapatai szerepeltek a bajnokság során, vasárnap Budapesten a BVSC-vel egyetemben.

Az első mérkőzésen a debreceniek hatalmas fölénnyel győzték le a győri csapatot. Az egyetlen győzelmet Mángyik szerezte - de ő is csak ellenfél hiányában. A debreceniek pontjait Sipos, Tasnády, Mihályffy, Németh, Gedeon és Tarányi szerezte. A győri csapat érdekessége, hogy a hét birkózó közül, két-két Csizmadia, Mángyik és Ördögh szerepelt.

A két csapatbajnoki mérkőzés közben Rihetzky és a fiatal Növényi mérkőzött döntésig. A leventesorban lévő Növényi erős ellenfélnek bizonyult, de a hatalmas erejű Rihetzky ellen nem talált ellenszert. Rihetzky végül is tussolta Növényit.

A Rihetzky-Növényi mérkőzésen a mellettünk lévő széken öreg fejkendős néni izgult. Beszélgetésbe elegyedtünk vele. Halk remegő hangon beszélt. Először nem értettük, vajon egy ilyen idős néni mit keres egy birkózóversenyen?

- Rihetzkyné vagyok, - kezdi mondókáját a fejkendős nénike. - Én vagyok Rihetzky Jani édesanyja. Amikor, még fiatalabb voltam sokszor kijártam Jani versenyeire, de most már nem nagyon tudok kijárni.

Közben Rihetzky tussolja Növényit, mire a boldog mama kissé megnyugszik, majd képeket vesz elő. Régi fakult képek, a fiatal Rihetzkyt ábrázolják a MÁVAG versenyzői körében. A régi képek között egy újabb is akad. A nagymama kis unokáit, Rihetzky két kis fiát és kislányát mutogatja nagy örömmel.

A ceglédi MOVE és a Budapesti VSC első versenyzőinek szőnyegre lépese szakítja félbe beszélgetésünket. Zsámboki és Mester az első pár. Az öreg Zsámboki szerzi meg a győzelmet, a szabálytalanul birkózó Mester ellen. A ceglédiek első győzelmére, azonban a pestiek Fábián, Pintér és Széll tus győzelmeivel felelnek.

Ezután szőnyegre lép a legjobb vidéki birkózó, a ceglédi Gál. Erdélyi ellen remek birkózás után tussal győz. Azonban ez sem segít a ceglédieken, mert Bóbis a fiatal és tehetséges Huszárt, Kassai pedig Deákot győzi le, tehát a Budapesti Vasutasok 6:2 arányban megnyerték a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tarányi (DVSC) Szűcs Jánossal a DVSC alelnökével.jpg Németi (DVSC) kiemeli Mucsit (WMTK).jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98