Dtum
Login with Facebookk
1944 | Március

Gerevichné Bogáthy Erna 12-szer nyerte meg Magyarország tőrvívóbajnokságát

Magyarország ez évi női tőrbajnokságát ismét Gerevichné Bogáthy Erna nyerte, immár tizenkettedszer. Az ő indulása volt a verseny legérdekesebb eseménye, hiszen a berlini olympia harmadik helyezettje az idei évadban először indult versenyen. Győzelme nem volt vitás, egyedül a nagyszerűen küzdő Nyári Magda verte meg.

A döntőben a további helyekért hatalmas küzdelem folyt, amit az is mutat, hogy a döntő délután félöttől, egészen féltíz óráig tartott. G. Bogáthy Erna vívásán meglátszott a hosszú pihenés, de így is magasan a mezőny fölé nőtt. Kiss Kató nyugodtan, sokszor túl nyugodtan vívott. Sigmond Emmy „rámenős”, aktív vívó. Hollerbachné nagy rutinnal rendelkezik és ez meg is látszik vívásán.

Nyári Magda, igaz, hogy a legutóbbi BBTE versenyen sikeresebben dolgozott, de most is látni lehetett, hogy ő a női vívóutánpótlás egyik legtehetségesebb tagja. Zsabka nagyon szeszélyes vívó. Egyszer egészen jól vív, egyszer érthetetlenül passzívan küzd. A legtisztább akciói néki vannak. Szecsődy és Baky a fejlődő fiatalok között a legjobb. Marvalics balszerencsével vívott.

A verseny után Gerevich Aladár, a büszke bajnok férje, így nyilatkozott munkatársunknak:
- Jobban izgulok a feleségem versenyein, mint amikor én versenyzek. Azt hiszem Erna ezzel a győzelmével pontot tett versenyzésére s az idén indult utoljára versenyen. Tizenkétszeres bajnokság után „nyugalomba” vonulni szép dolog. Erre én is, mint versenyvívó férj büszke vagyok. Ha Bogáthy tényleg visszavonul, szinte páratlan sikersorozatú sportkarriert fejez be.

 

Nyári Magda a BBTE kizárásos versenyének győztese.

Nyári Magda a TF színeiben először győzött a nemzeti ünnepen a BBTE kizárásos versenyén. Örömmel üdvözöljük ez alkalommal a TF-et is, hiszen Misángyi Ottó dr. álmai váltak valóra, aki legutóbbi beszélgetésünkkor még szomorúan mondta, hogy a Főiskolások eddig csupán vívásban nem értek el komoly sikert.

Ez volt az első alkalom, hogy TF színeiben szereplő versenyző vívásban is győzelmet aratott. Újra csak megismételhetjük azt a kijelentésünket, hogy Nyári Magda a magyar női utánpótlás egyik legtehetségesebbje, aki komoly eredmények és sikerek várományosa.

Nyári Magdának úgy látszik jót tett, hogy a TF-en a víváson kívül egyéb sportokkal is komolyan foglalkozik. Ezek a kiegészítő sportok nagyon jó hatással vannak a kitűnő és tehetséges hölgyversenyzők állóképességére és ruganyosságára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A tőrbajnokság döntőjének tagjai - Baky, G. Bogáthy, Sigmond, Sárkovics, Kiss, Nyári, Marvalits, Zsabka és Hollerbachné.jpg G. Bogáthy Erna megrándult csuklóját Ébert András gyúró hozza helyre. Erna mellett férja Gerevich Aladár ül.jpg Gerevichné Bogáthy Erna,a 12-szeres magyar bajnok.jpg Nyári Magda, a BBTE versenyének győztese.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Páris véleménye szerint a német kormány győzelme világpolitikai enyhülést eredményez Páris véleménye szerint a német kormány győzelme világpolitikai...
A Brüning-kormány szombat éjszakai parlamenti győzelme a párisi...
A horvát bán lemondása A horvát bán lemondása
Tomasics Miklós horvát bán, a ki épen két esztendő óta állott a...
Zsengellér Gyula négy góljával biztosan győztünk a bolgárok ellen Zsengellér Gyula négy góljával biztosan győztünk a bolgárok ellen...
Válogatott labdarúgó csapatunk néhány hét előtt Genfben 3:1 arányban...
Tudományos tartalmú sajtó nem jelent meg
Tudományos tartalmú sajtó nem jelent...
Ki az ideál? Mussolini vagy Pató Pál? Ki az ideál? Mussolini vagy Pató Pál?
Rossz időben érkezett Budapestre Mussolini fiatal és rokonszenves...
Egy háziur az utcára teszi ki lakóit, mert egyedül akarja lakni az egész házat Egy háziur az utcára teszi ki lakóit, mert egyedül akarja lakni az...
Még meg sem jelent a lakásrendelet, a mikor a Thököly-út 45. szám...
A szász trónörökös Magyarországon A szász trónörökös Magyarországon
Hazánk remek szépségű üdülőhelyét Tátrafüredet és környékét,...
A biatorbágyi tömeggyilkos bűnügyét ma tárgyalja a törvényszék A biatorbágyi tömeggyilkos bűnügyét ma tárgyalja a...
Vasárnap délután kevéssel négy óra előtt feltárult a pestvidéki...
Képes oldal Képes oldal
Az emberi őrület- és különczködésnek nincsenek határai és...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98