Dtum
Login with Facebookk
1944 | Szeptember

A fuvarpiac problémái

A Hétfői Hírlap legutóbbi számában az árfront számos fonáksága közül felhívta a figyelmet a fuvarpiaci viszonyokra, amelyek az utóbbi hetekben és hónapokban számos vonatkozásban akadályai voltak olyan közszükségleti cikkek beszerzésének, illetékesek által sürgetett téli tartalékok biztosításának, amelyek kellő időben rendelkezésre álltak volna, azonban beszerzésüket, a háztartások részére való biztosításukat a fuvarkérdés rendezetlensége, helyesebben a feketepiaci fuvarárak tették lehetetlenné. A fa és szén, valamint több más közszükségleti cikk mellett kirivó jelenség volt többek között, hogy a Gázművek hosszú hónapok óta senkinek sem tudta a kokszot házhoz szállítani.

Érdeklődésünkre illetékes helyen közölték, hogy a nehézség itt is kizárólag fuvarviszonyokból származott.
A Gázművek ugyanis, mint közüzem, nem engedhették meg maguknak, hogy a megállapított áraknál drágábban szállíttassák vevőiknek a kokszot, fuvart viszont csupán feketepiaci árakon tudtak volna rendszeresen biztosítani. Így azután az a visszás helyzet állt elő, hogy aki a saját rendelésű fuvar révén nem volt hajlandó közvetve a kokszot túlfizetni, az nem biztosíthatta a megszokott fűtőanyagát, ha pedig a Gázművek igénybevették volna a drágább fuvarokat, ezzel a fogyasztókra hárult volna közvetve mégis a fűtőanyag túlzott áron való biztosításának terhe.

Mint jólinformált helyről értesülünk,
az új kormánybiztos széles fronton kezdett hozzá az árviszonyok felülvizsgálatához, mint azt a legutóbbi minisztertanácsi közlemény is jelezte, s rövidesen meghozza döntését a fuvarárak kérdésében is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98