Dtum
Login with Facebookk
1944 | Szeptember

Nagy jelentősége van a Dél-Erdélyben indított szovjet-támadásnak

Budapest, szeptember 24.
A szovjet csapatok most megindult nagyobb támadása Torda vidékén és a Székelyföldön kétségtelenül hadászati összefüggésben áll a Beszkidek szorosaitól északra már hosszabb ideje folyó támadásokkal. Az új támadási súlypont, amely Szászrégentől körülbelül Tordáig terjed, harapófogó hadműveletet alkot Kelet-Magyarország ellen hasonlóan ahhoz, mint amely az utóbbi napokban a Batlikumban volt megfigyelhető. A német hadvezetőség tisztában van a harcok nagy jelentőségével és megteszi a szükséges ellenintézkedéseket a fenyegetett területek biztosítására.


Ebből a szempontból tekintve az utóbbi napokban sokat emlegetett sanoki és krosnoi harcok most sokkal jelentőségteljesebbnek tűnnek fel, mint a Délkelet-Európa ellen irányuló nagy hadművelet részei. (NST)


Varsó térségében - a NTI jelentése szerint - a bolsevisták felhagytak átkelési kísérleteikkel. Varsóban magában a felkelők maradványait a németek néhány háztömbre szorították össze. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Malinovski marsall, akinek nagy szerepe volt Magyarország szovjet megszállásában, amit felszabadításnak is hívtak, hívnak Veress Lajos, az augusztusban megalakított 2. hadsereg parancsnoka Hiába, semmi himnusz, semmi fohász nem segít Tadeusz Komorowski, a felkelést vezető Honi Hadsereg főparancsnoka
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98