Dtum
Login with Facebookk
1945 | December

Ferencváros – Admira 6:1 (2:0)

Két ragyogó húsz perce volt a Ferencvárosnak

 

Góllövő: Sipos, Mike, Sommerauer, Mike, Sárosi dr., Sárosi dr., Mike


Üllői-út, 10.000 néző – Vezette: Molnár Imre
A gyönyörű napsütéses időben sűrű sorokban özönlik a közönség az Üllői-úti pálya felé. Az érdeklődés még nagyobb, mint az előző nap volt. 11 óra felé jár az idő, de a villamosok még egyre ontják a nézőket…
A Ferencváros öltözőjében nyugodt készülődés folyik. A vezetők figyelmeztetik a fiúkat:
– Nem szabad könnyen venni a mérkőzést.

Így áll fel a két csapat:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Nagy.
Admira: Neuzner – Gerhard, Schilling – Ryba, Milschka, Mittasch – Strobl, Schmidt, Habitzl, Sommerauer, Lichter.

Féltizenkettő előtt öt perccel az Admira kezdi a játékot, de rögtön a zöld-fehérek támadnak. Nagy szögletet harcol ki. Utána Kubala fordulásból pompásan lő. Neuzner véd. A bécsi kapusnak egymás után akad védeni valója.

Szép ferencvárosi támadás végén Mike hatalmas lövésébe a szembetűző naptól a bécsi kapus reflexszerűen teszi bele öklét, onnan szögletre pattan a labda. Az Admira nem tud átjönni a félvonalon. A 9. percben megszületi az első gól, Kubala labdájával Sipos elszáguld az éles beadást Meuzner ölbe akarja fogni, de a labda a könyökéről bepattan. 1:0.

Remek Mike-Sipos helycsere után Nagy lövését védi Neuzner. A 14. percben Kubala kiszökik, lövését Neuzner vetődve kitolja. Mike ráfut a labdára és élesen a sarokba lövi. 2:0.

Erőtlen bécsi ellentámadások tarkítják a játékot. Egyízben mind az öt Admira-csatárt lesre állítja a Fradi-védelem. Strobl remekül elszalad Rudas mellett, a beadás azonban Lakat lábán akad el. A Ferencváros kicsit lefékez, így a bécsiek is szóhoz jutnak.

A 30. percben Sipos beadása Nagyhoz száll át, Nagy elhamarkodva mellé vágja a labdát. Sipos száguld a szélen, Mikének azt az összekötő fordulásból magasan fölé durrant. Sárosi dr. jó labdával veszi ki Mikét, Neuzner előrevetődve tisztáz.

A Ferencváros lestaktikájával szemben nincs ellenszere az Admirának. Az első Admira-szögletet a 43. percben Strobl rúgja a kapu mögé. A 45. percben Sipos beadását Sárosi dr. óriási helyzetben fölé lövi.


Az utolsó húsz percben újra a nagy Fradit látjuk

A második félidőre mindkét csapat egy változtatást eszközöl. Lakat helyett Hernádi a balfedezet, a bécsieknél pedig Probst váltja le Schmiedtet. Támadnak az osztrákok, a Ferencváros még mindig fölényeskedik.

A közönség türelmetlenkedik. Zúg a „Hajrá Fradi!” Majd belevisszhangzik a Ferencváros. Sipos egyedül kitör a középen, két méter előnye van Vilinek, de elhamarkodva nem helyezi a labdát, így Neuzner könnyen véd. Nagy keresztlabdája lesen találja Mikét.

A 20. percben váratlan gólt érnek el az osztrákok. Rudas miatt szabadrúgáshoz jut az Admira. Lichter íveli be a labdát, Kéri fejeli pontosan Habitzl elé, aki kapásból rálövi, a labda kipattan, Sommerauer hátra sarkalja és a labda a megdermedt Csikós mellett a hálóba jut. 2:1.

Most már nagyon rákapcsol a Ferencváros, Mike fölé fejel, azután pompás támadás végén Mike húsz méterre a kaputól hatalmas lövést zúdít a felső sarokba. Ritkán látott remek gól volt! 3:1.

Nagy beadását Neuzner elcsípi, majd a 28. percben itt van a negyedik ferencvárosi gól is. Sipos beadását Mike leveszi, Sárosi dr. elé ad. Az összekötő tisztán áll, még arra is van ideje: megnézze, Neuzner hová készül vetődni és aztán mellette belövi nyugodtan a labdát. 4:1.

Ellenállhatatlanul rohamoz a Ferencváros. A közönség tombol. A bécsiek is nekilendülnek és a fiatal Probst a felső lécet találja el. Nagy beadásszerű lövését Neuzner kitolja, Sárosi dr. jó helyen van, és közelről bevágja a labdát. A berohanó Gerhard nem tudja már megállítani. 5:1.

Tovább rohamoznak a zöld-fehérek. Mike egyéni akciója szép gólt eredményez. Egyedül indul, magasra emelve a lábát, veszi is maga elé a labdát és szép lövéssel küldi a hálóba. Az osztrákok tiltakoznak, de hiába. 6:1.

A 39. percben kemény belemenésért Mirschitakát kiállítja a játékvezető. Egy kis tülekedés támad a pályán, lökdösik a játékvezetőt. A végeredmény: a középfedezet tovább játszik. Kubala fölé lövése esemény még, aztán vége a játéknak
Szögletarány: 5:5 (4:1) a Ferencváros javára.

Nyilatkozatok
:
Gallowich Tibor szövetségi kapitány: Az első és az utolsó húsz percben nagyszerűen játszott a Ferencváros. Véleményem szerint sokkal több van még a csapatban.

Fuhrmann Károly, a Ferencváros szaktanácsadója: Kár, hogy az első húsz perc után leállt a csapat. Még nagyobb lehetett volna a gólarány.

Skolaut, az Admira edzője: Az utolsó negyedórában összeroppant a csapat. A fiúk lábában volt az előző napi mérkőzés. Sárosi III. és Sipos tetszett nekem legjobban a Ferencvárosban.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98