Dtum
Login with Facebookk
1945 | December

Ferencváros – Admira 6:1 (2:0)

Két ragyogó húsz perce volt a Ferencvárosnak

 

Góllövő: Sipos, Mike, Sommerauer, Mike, Sárosi dr., Sárosi dr., Mike


Üllői-út, 10.000 néző – Vezette: Molnár Imre
A gyönyörű napsütéses időben sűrű sorokban özönlik a közönség az Üllői-úti pálya felé. Az érdeklődés még nagyobb, mint az előző nap volt. 11 óra felé jár az idő, de a villamosok még egyre ontják a nézőket…
A Ferencváros öltözőjében nyugodt készülődés folyik. A vezetők figyelmeztetik a fiúkat:
– Nem szabad könnyen venni a mérkőzést.

Így áll fel a két csapat:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Nagy.
Admira: Neuzner – Gerhard, Schilling – Ryba, Milschka, Mittasch – Strobl, Schmidt, Habitzl, Sommerauer, Lichter.

Féltizenkettő előtt öt perccel az Admira kezdi a játékot, de rögtön a zöld-fehérek támadnak. Nagy szögletet harcol ki. Utána Kubala fordulásból pompásan lő. Neuzner véd. A bécsi kapusnak egymás után akad védeni valója.

Szép ferencvárosi támadás végén Mike hatalmas lövésébe a szembetűző naptól a bécsi kapus reflexszerűen teszi bele öklét, onnan szögletre pattan a labda. Az Admira nem tud átjönni a félvonalon. A 9. percben megszületi az első gól, Kubala labdájával Sipos elszáguld az éles beadást Meuzner ölbe akarja fogni, de a labda a könyökéről bepattan. 1:0.

Remek Mike-Sipos helycsere után Nagy lövését védi Neuzner. A 14. percben Kubala kiszökik, lövését Neuzner vetődve kitolja. Mike ráfut a labdára és élesen a sarokba lövi. 2:0.

Erőtlen bécsi ellentámadások tarkítják a játékot. Egyízben mind az öt Admira-csatárt lesre állítja a Fradi-védelem. Strobl remekül elszalad Rudas mellett, a beadás azonban Lakat lábán akad el. A Ferencváros kicsit lefékez, így a bécsiek is szóhoz jutnak.

A 30. percben Sipos beadása Nagyhoz száll át, Nagy elhamarkodva mellé vágja a labdát. Sipos száguld a szélen, Mikének azt az összekötő fordulásból magasan fölé durrant. Sárosi dr. jó labdával veszi ki Mikét, Neuzner előrevetődve tisztáz.

A Ferencváros lestaktikájával szemben nincs ellenszere az Admirának. Az első Admira-szögletet a 43. percben Strobl rúgja a kapu mögé. A 45. percben Sipos beadását Sárosi dr. óriási helyzetben fölé lövi.


Az utolsó húsz percben újra a nagy Fradit látjuk

A második félidőre mindkét csapat egy változtatást eszközöl. Lakat helyett Hernádi a balfedezet, a bécsieknél pedig Probst váltja le Schmiedtet. Támadnak az osztrákok, a Ferencváros még mindig fölényeskedik.

A közönség türelmetlenkedik. Zúg a „Hajrá Fradi!” Majd belevisszhangzik a Ferencváros. Sipos egyedül kitör a középen, két méter előnye van Vilinek, de elhamarkodva nem helyezi a labdát, így Neuzner könnyen véd. Nagy keresztlabdája lesen találja Mikét.

A 20. percben váratlan gólt érnek el az osztrákok. Rudas miatt szabadrúgáshoz jut az Admira. Lichter íveli be a labdát, Kéri fejeli pontosan Habitzl elé, aki kapásból rálövi, a labda kipattan, Sommerauer hátra sarkalja és a labda a megdermedt Csikós mellett a hálóba jut. 2:1.

Most már nagyon rákapcsol a Ferencváros, Mike fölé fejel, azután pompás támadás végén Mike húsz méterre a kaputól hatalmas lövést zúdít a felső sarokba. Ritkán látott remek gól volt! 3:1.

Nagy beadását Neuzner elcsípi, majd a 28. percben itt van a negyedik ferencvárosi gól is. Sipos beadását Mike leveszi, Sárosi dr. elé ad. Az összekötő tisztán áll, még arra is van ideje: megnézze, Neuzner hová készül vetődni és aztán mellette belövi nyugodtan a labdát. 4:1.

Ellenállhatatlanul rohamoz a Ferencváros. A közönség tombol. A bécsiek is nekilendülnek és a fiatal Probst a felső lécet találja el. Nagy beadásszerű lövését Neuzner kitolja, Sárosi dr. jó helyen van, és közelről bevágja a labdát. A berohanó Gerhard nem tudja már megállítani. 5:1.

Tovább rohamoznak a zöld-fehérek. Mike egyéni akciója szép gólt eredményez. Egyedül indul, magasra emelve a lábát, veszi is maga elé a labdát és szép lövéssel küldi a hálóba. Az osztrákok tiltakoznak, de hiába. 6:1.

A 39. percben kemény belemenésért Mirschitakát kiállítja a játékvezető. Egy kis tülekedés támad a pályán, lökdösik a játékvezetőt. A végeredmény: a középfedezet tovább játszik. Kubala fölé lövése esemény még, aztán vége a játéknak
Szögletarány: 5:5 (4:1) a Ferencváros javára.

Nyilatkozatok
:
Gallowich Tibor szövetségi kapitány: Az első és az utolsó húsz percben nagyszerűen játszott a Ferencváros. Véleményem szerint sokkal több van még a csapatban.

Fuhrmann Károly, a Ferencváros szaktanácsadója: Kár, hogy az első húsz perc után leállt a csapat. Még nagyobb lehetett volna a gólarány.

Skolaut, az Admira edzője: Az utolsó negyedórában összeroppant a csapat. A fiúk lábában volt az előző napi mérkőzés. Sárosi III. és Sipos tetszett nekem legjobban a Ferencvárosban.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Légy üdvözölve uj esztendő! Légy üdvözölve uj esztendő!
Elődeid példájára te is sötétben, éjnek idején jöttél, nehogy...
Napirenden a fegyverkezési egyenjogúság Napirenden a fegyverkezési egyenjogúság
A képviselőház ma délelőtt 10 órakor folytatja a költségvetési vita...
Rövidek Rövidek
Az „Exceisiar” vasárnap cikket közöl Mussolini tollából....
A kirakat A kirakat
A kereskedők egyesülete a tavaszszal kirakat-versenyt rendez...
Egy megszökött beduin regénye Egy megszökött beduin regénye
Érdekes szerelmi regény rejtőzik ama három távirat mögött, melyben a...
Két légy egy csapásra Két légy egy csapásra
Két kabáttolvajról szól az ének. Nevezzük az egyiket Fehér urnak, a...
Édesapám Édesapám
Édesapám harminc évvel ezelőtt kirándult egyszer Lányfaluba és ott...
A kereskedelmi minisztérium e héten dönt a kecskemét-szegedi útépítés ügyében A kereskedelmi minisztérium e héten dönt a kecskemét-szegedi útépítés...
A kereskedelemügyi minisztérium e héten dönt a kecskemét-szegedi...
Háboru és közgazdaság Háboru és közgazdaság
A mostani háboruban a győzelem annak az országnak jut majd...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98