Dtum
Login with Facebookk
1945 | December

Ferencváros – Admira 6:1 (2:0)

Két ragyogó húsz perce volt a Ferencvárosnak

 

Góllövő: Sipos, Mike, Sommerauer, Mike, Sárosi dr., Sárosi dr., Mike


Üllői-út, 10.000 néző – Vezette: Molnár Imre
A gyönyörű napsütéses időben sűrű sorokban özönlik a közönség az Üllői-úti pálya felé. Az érdeklődés még nagyobb, mint az előző nap volt. 11 óra felé jár az idő, de a villamosok még egyre ontják a nézőket…
A Ferencváros öltözőjében nyugodt készülődés folyik. A vezetők figyelmeztetik a fiúkat:
– Nem szabad könnyen venni a mérkőzést.

Így áll fel a két csapat:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Nagy.
Admira: Neuzner – Gerhard, Schilling – Ryba, Milschka, Mittasch – Strobl, Schmidt, Habitzl, Sommerauer, Lichter.

Féltizenkettő előtt öt perccel az Admira kezdi a játékot, de rögtön a zöld-fehérek támadnak. Nagy szögletet harcol ki. Utána Kubala fordulásból pompásan lő. Neuzner véd. A bécsi kapusnak egymás után akad védeni valója.

Szép ferencvárosi támadás végén Mike hatalmas lövésébe a szembetűző naptól a bécsi kapus reflexszerűen teszi bele öklét, onnan szögletre pattan a labda. Az Admira nem tud átjönni a félvonalon. A 9. percben megszületi az első gól, Kubala labdájával Sipos elszáguld az éles beadást Meuzner ölbe akarja fogni, de a labda a könyökéről bepattan. 1:0.

Remek Mike-Sipos helycsere után Nagy lövését védi Neuzner. A 14. percben Kubala kiszökik, lövését Neuzner vetődve kitolja. Mike ráfut a labdára és élesen a sarokba lövi. 2:0.

Erőtlen bécsi ellentámadások tarkítják a játékot. Egyízben mind az öt Admira-csatárt lesre állítja a Fradi-védelem. Strobl remekül elszalad Rudas mellett, a beadás azonban Lakat lábán akad el. A Ferencváros kicsit lefékez, így a bécsiek is szóhoz jutnak.

A 30. percben Sipos beadása Nagyhoz száll át, Nagy elhamarkodva mellé vágja a labdát. Sipos száguld a szélen, Mikének azt az összekötő fordulásból magasan fölé durrant. Sárosi dr. jó labdával veszi ki Mikét, Neuzner előrevetődve tisztáz.

A Ferencváros lestaktikájával szemben nincs ellenszere az Admirának. Az első Admira-szögletet a 43. percben Strobl rúgja a kapu mögé. A 45. percben Sipos beadását Sárosi dr. óriási helyzetben fölé lövi.


Az utolsó húsz percben újra a nagy Fradit látjuk

A második félidőre mindkét csapat egy változtatást eszközöl. Lakat helyett Hernádi a balfedezet, a bécsieknél pedig Probst váltja le Schmiedtet. Támadnak az osztrákok, a Ferencváros még mindig fölényeskedik.

A közönség türelmetlenkedik. Zúg a „Hajrá Fradi!” Majd belevisszhangzik a Ferencváros. Sipos egyedül kitör a középen, két méter előnye van Vilinek, de elhamarkodva nem helyezi a labdát, így Neuzner könnyen véd. Nagy keresztlabdája lesen találja Mikét.

A 20. percben váratlan gólt érnek el az osztrákok. Rudas miatt szabadrúgáshoz jut az Admira. Lichter íveli be a labdát, Kéri fejeli pontosan Habitzl elé, aki kapásból rálövi, a labda kipattan, Sommerauer hátra sarkalja és a labda a megdermedt Csikós mellett a hálóba jut. 2:1.

Most már nagyon rákapcsol a Ferencváros, Mike fölé fejel, azután pompás támadás végén Mike húsz méterre a kaputól hatalmas lövést zúdít a felső sarokba. Ritkán látott remek gól volt! 3:1.

Nagy beadását Neuzner elcsípi, majd a 28. percben itt van a negyedik ferencvárosi gól is. Sipos beadását Mike leveszi, Sárosi dr. elé ad. Az összekötő tisztán áll, még arra is van ideje: megnézze, Neuzner hová készül vetődni és aztán mellette belövi nyugodtan a labdát. 4:1.

Ellenállhatatlanul rohamoz a Ferencváros. A közönség tombol. A bécsiek is nekilendülnek és a fiatal Probst a felső lécet találja el. Nagy beadásszerű lövését Neuzner kitolja, Sárosi dr. jó helyen van, és közelről bevágja a labdát. A berohanó Gerhard nem tudja már megállítani. 5:1.

Tovább rohamoznak a zöld-fehérek. Mike egyéni akciója szép gólt eredményez. Egyedül indul, magasra emelve a lábát, veszi is maga elé a labdát és szép lövéssel küldi a hálóba. Az osztrákok tiltakoznak, de hiába. 6:1.

A 39. percben kemény belemenésért Mirschitakát kiállítja a játékvezető. Egy kis tülekedés támad a pályán, lökdösik a játékvezetőt. A végeredmény: a középfedezet tovább játszik. Kubala fölé lövése esemény még, aztán vége a játéknak
Szögletarány: 5:5 (4:1) a Ferencváros javára.

Nyilatkozatok
:
Gallowich Tibor szövetségi kapitány: Az első és az utolsó húsz percben nagyszerűen játszott a Ferencváros. Véleményem szerint sokkal több van még a csapatban.

Fuhrmann Károly, a Ferencváros szaktanácsadója: Kár, hogy az első húsz perc után leállt a csapat. Még nagyobb lehetett volna a gólarány.

Skolaut, az Admira edzője: Az utolsó negyedórában összeroppant a csapat. A fiúk lábában volt az előző napi mérkőzés. Sárosi III. és Sipos tetszett nekem legjobban a Ferencvárosban.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hirdetmények a papírkorona-bankjegyek kivonásáról Hirdetmények a papírkorona-bankjegyek kivonásáról
A Magyar Nemzeti Bank hirdetményt bocsát közzé, amely szerint a...
Hírek kis gazdáknak Hírek kis gazdáknak
A mult évben 72 millió korona jött be az országba...
Rád Illés dr. járásbirót megtámadták hivatalos működése közben Rád Illés dr. járásbirót megtámadták hivatalos működése...
Könnyen veszedelmessé válható kaland ügyében tett feljelentést a...
Az első futball-tréning Az első futball-tréning
Csak február közepén indulnak meg a tavaszi bajnoki mérkőzések, ám a...
Külügyminisztercsere Franciaországban Külügyminisztercsere Franciaországban
De Selves, franczia külügyminiszter, a marokkói kérdés miatt, a...
Légy üdvözölve uj esztendő! Légy üdvözölve uj esztendő!
Elődeid példájára te is sötétben, éjnek idején jöttél, nehogy...
Szinházi napló Szinházi napló
A szinész-képzés függvénye és még inkább előföltétele: a...
Recamier asszony barátai Recamier asszony barátai
Kevés asszonyról irtak annyi könyvet. Mint a napoleoni korszak...
A vámkaraván halad A vámkaraván halad
Hetek óta tart már a kulisszák mögött a harc az olajvámok fölemelése...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98