Dtum
Login with Facebookk
1946 | Május

A rendőrség véget vet a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos gonosz híreszteléseknek!

„20 év óta most a legkisebb az eltűnési arányszám”

Budapest mindig fogékony volt a rémhírekre. Sokszor komoly, intelligens emberek is hitelt adnak olyan ostobaságoknak, melyeket egy elemista is kinevetett volna.

Talán minden rémhír között a legostobább a sokszor hisztérikus jeleneteket okozó gyermekeltűnési rémhír. Hetekkel ezelőtt kezdték suttogni egyes felelőtlen elemek, hogy Budapesten gyerekek tűnnek el, akiket megöltek, húsukat kimérik, vagy kolbászt és virslit gyártanak belőlük.

A rendőrséget naponként hívják fel kétségbeesett szülők, hogy kiengedhetik-e gyermeküket az utcára anélkül, hogy elrabolnák őket? A főkapitányság eleinte nem vette komolyan ezt a szamárságot, később kénytelen volt erélyes nyomozást indítani: van-e valami alapjuk a rémhíreknek? Kiderült – ami amúgyis nyilvánvaló volt - , hogy egyetlen egy olyan bűntény sem történt az elmúlt három hónap alatt, amelynek áldozata gyermek lett volna.

Ennek ellenére a tömeghisztéria felütötte a fejét. Pár nappal ezelőtt az Illatos-úton, majd tegnap Pestszenterzsébeten akartak több embert ártatlanul meglincselni és csak az idejében kiérkező rendőrség mentette meg őket a tömeg dühétől.

Ezzel kapcsolatban kérdést intéztünk a rendőrség illetékes köreihez, s a következő választ kaptuk.
- A gyermekek elrablásáról és megöléséről elterjedt rémhíreknek egyik főoka az, hogy a rádió – az életvédelmi osztály kérésére – elég sűrűn közöl gyermekeltűnési híreket. Ezek a gyermekek azonban 24 vagy 48 óra alatt megkerülnek, amiről persze a közönség már nem értesül. Eltűnések mindig voltak és mindig lesznek, azonban érdekes, hogy az eltűnések az utóbbi két hét alatt 20 év óta a legkisebb arányszámot érték el! A főkapitányság politikai rendészeti osztálya – miután célzatos híresztelésekről van szó – nyilvánvalóan meg is indította a nyomozást felelőtlen rémhíresztelők ellen.

Értesülésünk szerint a politikai rendészeti osztály máris több detektívcsoportot állított munkába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98