Dtum
Login with Facebookk
1946 | Október

Megindul az eljárás a három felmentett nürnbergi vádlott ellen

Csütörtökön közlik a döntést a kegyelmi kérvényekről

A nürnbergi tisztogató és igazolóbizottság hétfőn délután hivatalosan közölte, hogy eljárást indít a három felmentett nürnbergi vádlott ellen. Ketten közülük: Schacht és Fritsche szabadlábon vannak, Papen azonban nem meri elhagyni a nürnbergi fogház épületét. Hétfőn délután Göring felesége búcsúzott az urától. A többi elítélt felesége szintén kapott engedélyt látogatásra, de ezt az engedélyt csak Göringné használta fel.

Clay tábornok Németország amerikai övezetének parancsnoka hétfőn bejelentette, hogy a Szövetséges Ellenőrző Bizottság csütörtökön hozza nyilvánosságra határozatát az elítélt német háborús bűnösök kegyelmi kérvényeivel kapcsolatban. Clay tábornok kijelentette, hogy a nürnbergi törvényszék által bebörtönözésre ítélt német háborús vezetőket a németek is törvényszék elé állíthatják, ha kitöltötték büntetésük idejét. A német törvényszékek azonban csak a felségárulásnál kisebb vétségekért vagy a nürnbergi törvényszék hatáskörébe nem eső vétségekért vonhatják őket felelősségre. Bejelentette Clay, hogy az SA tagjait a nürnbergi törvényszék által kimondott ítélet értelmében szabadon bocsátják az internáló táborokból, de legtöbbjüknek német nácitlanító törvényszék elé kell állnia.

Az amerikai hírszolgálat értesülése szerint a berlini Szövetséges Ellenőrző Bizottság rendkívüli ülést tartott, amelyen megállapította a Nürnbergben halálraítélt háborús főbűnösök kivégzésének időpontját, amit azonban ezideig nem közöltek a nyilvánossággal.

Schachtot letartóztatták

A londoni rádió éjféli jelentése szerint a bagdani rendőrség letartóztatta Schachtot, aki egy nagyiparos barátja kastélyában tartózkodott. Bagdan kis városka, amely Stuttgart közvetlen közelében fekszik.


Faulhaber bíboros, München érseke bejelentette, hogy Frank, aki fogsága alatt áttért a katholikus hitre, a legmagasabb egyházi körökhöz fordult közbenjárásért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98