Dtum
Login with Facebookk
1946 | Szeptember

Nagyszerű formában vannak birkózóink

A Budapesti VESC és az UTE 3-3, az Előre és a Szentesi MÁV 1-1 bajnokságot nyert

Vasárnap egész napon át küzdöttek legjobb birkózóink a szabadfogású bajnoki címekért. Az 53 induló végig érdekes, izgalmas és sokszor magas színvonalú küzdelmet vívott. A bajnoki viadal legjobbjai: Bencze, Tóth Ferenc és Sóvári. Mindhárman fölényesen verték ellenfeleiket és igazi szabadfogást mutattak be. Középsúlyban nagy meglepetés született: a szentesi Czuczi megverte Finyákot és bajnokságot nyert.

Nagy küzdelem folyt a lepkesúlyban is, itt Kenéz legyőzte Szilágyit, de több hiba pontja miatt mégis a második helyre szorult. Ferencz okosan birkózva szerezte meg tizennegyedik bajnokságát. Kovács Gyula nem ment lábra, de így is megérdemelten győzött. Bóbis biztosan nyert a háromtagú mezőnyben.

Nemcsak sportbeli, hanem közönségsikere is volt a bajnoki viadalnak. Másfélezer néző előtt folytak a döntő küzdelmek!

Az eredmények:
Lepkesúly: 1. Szilágyi BVESC, 2. Kenéz (Ceglédi VSE) 3. Villányi (Postás). – Szilágyi ugyan 1:2 arányban vesztett a tehetséges Kenéz ellen, viszont másik négy ellenfelét kétvállra fektette, közte Villányit és Szendét. Kenéz Csendestől kapott ki.

Légsúly: 1. Bencze UTE, 2. Dobó (Szegedi MTE) 3. Kővári (Testvériség). Bencze minden ellenfelét tussal verte. Dobó szépen fejlődik.

Pehelysúly: 1. Tóth Ferenc UTE, 2. Sipos DVSC, 3. Tormási BVESC. Az „öreg” Tóth még mindig nagy fölényben van versenytársával szemben. Hullayt csak 1:3 arányú pontozással verte, de a többieket mind odavágta! Sipos igen tehetséges, de jobban rá kellene feküdnie a szabadstílusra.

Könnyűsúly: 1. Ferencz (Előre), 2. Tóth Miklós CsMTK, 3. Bakos MTE. Ferencz Tóth és Bakos ellen pontozással. Pintér és Ócsai ellen tussal győzött. Tóth Miklós szépen birkózott.

Váltósúly: 1. Sóvári UTE, 2. Ördög SzMTE, 3. Benkő CsMTK. Sóvári nagyszerű formában van, minden ellenfelét kétvállra fektette. Leghosszabb mérkőzése 6 percig tartott! Ördög a jövő embere.

Középsúly:
1. Czuczi (Szentesi MÁV) 2. Finyák (Győr) 3. Vasvári CVSE. Czuczi ugyan kikapott Németitől, de pontozással győzött Finyák ellen. A győri birkózó viszont az esélyes Németit verte ki! …

Félnehézsúly: 1. Kovács Gyula BVESC. 2. Tarányi DVSC, 3. Erdélyi DVESC. Kovács szinte kizárólag görög-római stílusban birkózott. Tarányi ellen pontgyőzelme nem volt – meggyőző.

Nehézsúly: 1. Bóbis BVESC, 2. Soltész CVSE, 3. Riheczky MTE. Bóbis a legjobb volt a mezőnyben. Riheczky – a mérkőzésvezető két megintése után – feladta a küzdelmet. Soltész, ez a tehetséges ceglédi birkózó ismét megverte a nagyerejű Riheczkyt.

Miért adta fel Riheczky?

Riheczky János, az MTK óriása feladta a küzdelmet Bóbis ellen. Mérkőzés után megkérdeztük tőle, hogy miért adta fel.
– Egészen szabályszerűen másztam, a mérkőzésvezető mégis kétszer rám szólt, hogy ha még egyszer így mászok, leléptet. Nos, ilyen szégyen ne érjen engem, gondoltam magamban és – sérülésem miatt feladtam. Ilyen húszéves versenyzői pályafutásom alatt még nem történt velem!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98