Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

180 perces küzdelem után a KAC nyerte a Magyar Kupát

KAC – BEAC 3:2

Részeredmények: A 2x45 perces mérkőzés 1:1 (1:1) – Kétszer 15 perces meghosszabitás után: 2:2 (2:1) – Kétszer 10 perces meghosszabitás után: 2:2 (2:2) – Kétszer 10 perces meghosszabitás után: 3:2 (2:2)

KAC: Balla – Gromusz, Csesznák – Mády, Gregor, Márton – Borsos, Juhász, Jurácska, Heckl, Mátéff
BEAC: Fábián – Horváth dr., Boór – Buday, Szántó, Hidassy – Kertész, Tichy, Potz, Borbély, Szüle.

Az 1925-26. évi Magyar Kupa döntőmérkőzését a lóversenytéri pályán ismételte meg a BEAC és a Kispesti AC csapata. A két amatőrcsapat küzdelme meglehetősen gyenge sportot nyújtott, mégis érdekes volt, miután háromszor is meghosszabbította a bíró a mérkőzést és csak a 156. percben sikerült a szerencsésebb KAC-nak a győztes gólt berúgni.

A KAC kezdi a játékot, Horváth a tizenhatoson belül faultolja Hecklt, de a bíró az első percben nem ítél tizenegyest. A 3. percben Mátéffy magas beadását Fábián rosszul boxolja ki, a labda mögötte esik le s a befutó Juhász már a gólvonalról nyomja a hálóba (1:0).

Ekkor a BEAC ostrom alá fogja a KAC-kaput s a 10. percben a kiszökő Pótz elől Gromusz védhetetlenül a kapu jobb sarkába rúgja a labdát (1:1).

Változó támadások után a 20. percben a BEAC kornert ér el, ebből két újabb korner születik, majd egy 40 méteres szabadrúgással fejeződik be az ostrom. A KAC azonban visszaadja azonnal a kapura támadást, mert a 38. percben Borsos kornerét Jurácska a kapura fejeli. Fábián rádobja magát a labdára, többen ráfutnak, megrúgják, megsérül és két percig áll a játék. A félidő további részében nívótlan mezőnyjáték folyik.

Szünet után a KAC már az 1. percben kornert ér el s Juhász lövését Boór a kapuból fejeli ki. A BEAC most rendszeresebben játszik, mint az elsőben, lassan fölénybe kerül, több jó helyzetet teremtenek a csatárok, de lövéseiket nem kíséri szerencse. A KAC csak néha fut le, de ezek mindig veszélyesek. Szüle pompás lövése a kapu mellett süvít el, a KAC még egyszer lefut s véget ér a második félidő.

A 2x15 perces meghosszabbítás 2. percében Horváth kornert vét, amelyet ugyanő tisztáz. A BEAC ötperces támadása után a KAC nyomul fel, Horváth hibázik, Heckl Mátéffynak adja a labdát, aki hosszú, éles lövéssel ismét a KAC-nak szerzi meg a vezetést (2:1).
Ekkor Tichy és Kertész helyet cserél, de az eredményen ebben a félidőben már nem tudnak változtatni.

Fordulás után a BEAC csapatában Borbély lesz a jobbszélső, balösszekötőt pedig Tichy játszik. Tichynek a 4. percben tiszta gólhelyzete adódik, de az üres kapu fölé lő. A BEAC támad és a 8. percben Csesznák hendsze miatt 18 méteres szabadrúgáshoz jut, amelyet Kertész védhetetlenül a kapuba lő (2:2).

Egy perc múlva Potz tisztára játssza Tichyt, aki 7 méterről a kapu fölé lő. Az utolsó percekben a KAC támad, de eredménytelenül.

Az első 2x10 perces meghosszabbítás alatt a BEAC csapatában Kertész és Tichy helyet cserél. A 10 perc nagyobb részében a KAC támad és két kornert és egy kapulövést ér el. Fordulás után viszont a BEAC támad többet, de szintén eredménytelenül.

A második 2x10 perces hosszabbítás következik. Most a BEAC kezd és a 10. perc végéig fölényben van, de támadásainak mindössze két korner az eredménye. Az utolsó 10 perc első fele a BEAC-é, a 6. percben azonban Szántó megsérül, leáll, a KAC ekkor felnyomul, Hidassy a kapu előtt megállítja a labdát, Heckl rástartol és berúgja a győztes gólt (3:2).

A hátralevő négy percet elszánt védekezéssel tölti el a KAC holtfáradt legénysége és közben
igyekszik megőrizni az eredményt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98