Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Bajnoki mérkőzések

Fokozott érdeklődéssel tekintett a nagyközönség a vasárnapi bajnoki mérkőzések elé, mert azok eredményi alapján a vezető pozíciókban nagy változásokra volt kilátás. Így is történt.

Az FTC – NSC meccs nagy meglepetésre gólnélküli eldöntetlennel végződött, aminek következtében az első helyre gravitáló ferencvárosiak az ötödik helyre zuhantak, a kék-fehérek pedig az élre szöktek, ahonnan jelenlegi formájukat tekintve, nehéz lesz őket leszorítani.

Nem lenne azonban teljes a vasárnapi futballkrónika, ha valami szépséghibáról is nem szólna. A III. ker. TVE – Törekvés mérkőzésen történt, hogy a mérkőzést vezető bíró olyan bizonytalanul vezette a küzdelmet, hogy egy jogosulatlanul megítélt „tizenegyes”-e miatt fölborult a rend a pályán és az igaztalanul hendiceppelt vasutasok le akartak vonulni a pályáról.

A játékbíró tévedéseinek sorozatát még azzal is tetézte, hogy a küzdelem második felében a vasutasoknak akart kedvezni és ezzel a jól indult mérkőzésnek nemcsak a realitását, de a nívóját is lesüllyesztette.

III. ker. TVE – Törekvés 2:1 (1:1)

Üllői-út – Bíró: Bíró S.
Azonnal a vasutasok lépnek föl támadóan, de egyelőre három korneren kívül más eredményt nem tudnak elérni. A 19. percben azután Szántó megszerzi a vezetést. Pár perc múlva Drösszter Lantosba lép, amit Menczer azonnal revanzsál.

A 27. percbe Siegel a 16-os vonalon belül ártatlan módon akadályozza Horváthot, a bíró azonban „bemondás”-ra tizenegyest ítélt. Erre óriási zavar tör ki a pályán, amelynek során Mészáros az egyik határbírót megsérti.

A bíró ezért leparancsolja a játéktérről, ami annyira fölizgatja a vasutas játékosokat, hogy le akartak vonulni a porondról. Csak vezetőségi tagjaik erős kapacitálására mondtak le erről a szándékukról és Horváth nekiláthatott a tizenegyes belövéséhez, ami sikerült is: 1:1.

Szünet után újra a Törekvés a többet támadó fél, ennek ellenére a 19. percben sikerül Horváthnak Siegel mellől kiugrani és belőni a győztes gólt: 2:1. A 30. percben Kautzkyt biztos helyzetben faulttal akadályozzák meg a kiegyenlítésben.

UTE –KAC 2:2 (2:0)


Hungária-út – Bíró: Schiszler.

Erőteljes UTE-offenzívával indul a mérkőzés és a 12. percben Priboj lövésével már megszületett az újpestiek első gólja: 1:0. Ezután enged az iram és a KAC jut szóhoz. A félidő második felében azonban megint az újpestiek kerülnek frontba és a 43. percben Priboj passzából Csontos újabb gólt lő: 2:0.

Ebben a félidőben Klein az újpestiek kapusa megsérül, és helyét Király foglalja el. – Klein a második félidőben újra beáll. – A kispestiek vehemens támadásából Fürstner már az első percben gólt ér el: 2:1. A további erőteljes kispesti akciók parírozásában még Fogl is kifullad, és a 33. percben Saguly szép lövéssel kiegyenlít: 2:2.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zoch merész kifutással elfogja Szűcs elől Schreiber beadását Korner a Törekvés ellen Csontos lövését Török védi, Priboj támadja Csontos fejesét Priboj elől Török kiüti
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98