Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Bajnoki mérkőzések

Fokozott érdeklődéssel tekintett a nagyközönség a vasárnapi bajnoki mérkőzések elé, mert azok eredményi alapján a vezető pozíciókban nagy változásokra volt kilátás. Így is történt.

Az FTC – NSC meccs nagy meglepetésre gólnélküli eldöntetlennel végződött, aminek következtében az első helyre gravitáló ferencvárosiak az ötödik helyre zuhantak, a kék-fehérek pedig az élre szöktek, ahonnan jelenlegi formájukat tekintve, nehéz lesz őket leszorítani.

Nem lenne azonban teljes a vasárnapi futballkrónika, ha valami szépséghibáról is nem szólna. A III. ker. TVE – Törekvés mérkőzésen történt, hogy a mérkőzést vezető bíró olyan bizonytalanul vezette a küzdelmet, hogy egy jogosulatlanul megítélt „tizenegyes”-e miatt fölborult a rend a pályán és az igaztalanul hendiceppelt vasutasok le akartak vonulni a pályáról.

A játékbíró tévedéseinek sorozatát még azzal is tetézte, hogy a küzdelem második felében a vasutasoknak akart kedvezni és ezzel a jól indult mérkőzésnek nemcsak a realitását, de a nívóját is lesüllyesztette.

III. ker. TVE – Törekvés 2:1 (1:1)

Üllői-út – Bíró: Bíró S.
Azonnal a vasutasok lépnek föl támadóan, de egyelőre három korneren kívül más eredményt nem tudnak elérni. A 19. percben azután Szántó megszerzi a vezetést. Pár perc múlva Drösszter Lantosba lép, amit Menczer azonnal revanzsál.

A 27. percbe Siegel a 16-os vonalon belül ártatlan módon akadályozza Horváthot, a bíró azonban „bemondás”-ra tizenegyest ítélt. Erre óriási zavar tör ki a pályán, amelynek során Mészáros az egyik határbírót megsérti.

A bíró ezért leparancsolja a játéktérről, ami annyira fölizgatja a vasutas játékosokat, hogy le akartak vonulni a porondról. Csak vezetőségi tagjaik erős kapacitálására mondtak le erről a szándékukról és Horváth nekiláthatott a tizenegyes belövéséhez, ami sikerült is: 1:1.

Szünet után újra a Törekvés a többet támadó fél, ennek ellenére a 19. percben sikerül Horváthnak Siegel mellől kiugrani és belőni a győztes gólt: 2:1. A 30. percben Kautzkyt biztos helyzetben faulttal akadályozzák meg a kiegyenlítésben.

UTE –KAC 2:2 (2:0)


Hungária-út – Bíró: Schiszler.

Erőteljes UTE-offenzívával indul a mérkőzés és a 12. percben Priboj lövésével már megszületett az újpestiek első gólja: 1:0. Ezután enged az iram és a KAC jut szóhoz. A félidő második felében azonban megint az újpestiek kerülnek frontba és a 43. percben Priboj passzából Csontos újabb gólt lő: 2:0.

Ebben a félidőben Klein az újpestiek kapusa megsérül, és helyét Király foglalja el. – Klein a második félidőben újra beáll. – A kispestiek vehemens támadásából Fürstner már az első percben gólt ér el: 2:1. A további erőteljes kispesti akciók parírozásában még Fogl is kifullad, és a 33. percben Saguly szép lövéssel kiegyenlít: 2:2.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zoch merész kifutással elfogja Szűcs elől Schreiber beadását Korner a Törekvés ellen Csontos lövését Török védi, Priboj támadja Csontos fejesét Priboj elől Török kiüti
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Lützow eltünt Lützow eltünt
A magdeburgi uszóegyesület világhírű melluszója Willy Lützow, a ki...
Az időmérés mai módja és eszközei, az óra napi járása Az időmérés mai módja és eszközei, az óra napi járása
A régi klasszikus korban az időt még az emberi árnyék irányából és...
Nagy Rózsi 8.1-es idővel győzött a MASz női atlétikai versenyén Nagy Rózsi 8.1-es idővel győzött a MASz női atlétikai versenyén
A Magyar Atlétikai Szövetség vasárnap délelőtt a BEAC pályán...
A kisantant államok elzárkózása A kisantant államok elzárkózása
A Vámpolitikai Központ jelentésének legszomorúbb része az a...
A felvidéki lakosság tiltakozik a cseh megszállás ellen A felvidéki lakosság tiltakozik a cseh megszállás ellen
Magyarország felvidéki lakossága gyülést tartott vasárnap délután a...
Biztonsági készülék a gépkocsin Biztonsági készülék a gépkocsin
gépkocsit ma már nemcsak kényelmi személyszállitási célokra, hanem...
Utolsó beszélgetés Móra Ferenccel Utolsó beszélgetés Móra Ferenccel
Utoljára a Studióban találkoztam vele. A felolvasóteremből jött ki...
Mussolini találkozása Macdonalddal Mussolini találkozása Macdonalddal
Benes cseh külügyminiszter tegnap visszaérkezett Taorminából Rómába,...
Elmebeteg tanár éjszakai kalandjai
Szombaton este, az elsötétítés után erélyes fellépésű, középkoru úr...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98