Dtum
Login with Facebookk
1928 | Január

A BKE fölényesen győzte le az LTC Prága csapatát

A BBTE is vereséget szenvedett a BKE együttesétől

A tátrafüredi sporthét tegnapi programján a Szlovenszkó bajnokságáért és a Grand Hotel vándordíjáért folyó bandy körmérkőzés szerepelt. A körmérkőzés a magyar színeknek nagy dicsőségét hozta, mert abban a BKE együttese fölényes biztos győzelmet aratott, legyőzve mindkét ellenfelét a nagyhírű LTC Prágát és a BBTE-t, az előbbit 5:2, az utóbbit pedig 4:1 arányban. A BKE legénysége ezzel a győzelmével Szlovenszkó bajnoksága mellett véglegesen elnyerte a Grand Hotel vándordíját is.

BKE – LTC Prága 5:2 (3:0)


Bíró: Bőhm (Troppan)
BKE: Farkas – Barna, Krepuska I. – Wiener – Krempels, Lator, Kehrling.
LTC Prága: Peks – Hromadics, Woleszky – Kral – Steigenhöfer, Malecek, Rada.

A nagyhírű prágai együttes igen elbizakodottan indult a küzdelembe s a mérkőzés előtt még 8:0-s tippek is hallhatók voltak. A meccs folyamán azonban bőven volt alkalmuk a kiábrándulásra, mert a magyar csapat olyan elánnal és erővel vetette magát a küzdelembe, hogy a cseh együttes csak szórványosan jutott szóhoz s a játékot mindvégig a BKE legénység irányította.

Már az első percben Lator ideális passzából Kremples labdája utat talál a cseh hálóba. 1:0.
A prágai legénység alig ocsúdik fel s másfél perc múlva az elsőhöz teljesen hasonló akcióból Krempels újabb gólja jut a hálóba. 2:0.

A magyar fölény igen nagy. A csehek kétségbeesetten fekszenek a küzdelembe. Durván támadják a magyar játékosokat, de az sem segít rajtuk. A 7. percben Lator a baloldalon villámgyorsan megfut s közelről pompás gólt szerez. 3:0.

A félidő további részében és a BKE legénység támad jobbára, de helyenkint a csehek is szóhoz jutnak. Játékmodoruk azonban feltűnő durva.

Szünet után alig indul a játék, mikor a cseh csatársor legtöbbet érő tagja Malecek 30 méterről élesen lő kapura, Farkas elnézi a labdát s az mellette gólba jut 3:1. A BKE fokozza az iramot, minek a 3. percben meg is van az eredménye Krempels egyéni játéka révén. 4:1.

Most huzamosabb ideig változatos játék következik, érezhető magyar fölénnyel. A 21. percben pompás Lator-Weiner akció után az utóbbi ütőjéről gólba a labda. 5:1.

A játék a cseh durvaságtól eltekintve igen élvezetes. A 35. percben születik meg a végeredmény. Korner a BKE ellen, Malecek fogja el a labdát, lő s a labda Barna ütőjéről gólba jut. 5:2

BKE – BBTE 4:1. (3:0)


Bíró: Bőhm (Troppan)
A BKE együttese a második mérkőzésén is igen nagyszerű játékot produkált a küzdelem után a megérdemelten és biztosan győzött a budaiak ellen, annak dacára, hogy a BBTE kapuját a BKE Heinrich védte.


Kezdés után rögtön a BKE lendül támadásba s már az első percben Krempels lövéséből a labda a hálóban ül 1:0. A második gólt teljesen egyéni játék után Lator üti 2:0.

A BKE igen lelkesen játszik s ennek eredménye két perc múlva újabb gólban jut kifejezésre, melyet Kehrling beadásából Krempels juttat a hálóba. 3:0.

A BKE most már kissé lefékez s így a BBTE is inkább szóhoz jut, csatársora azonban nem tud boldogulni a BKE védelemmel s így a félidő további része gól nélkül telik el. Második félidőben eleinte inkább mezőnyjáték folyik, de többször forognak veszélyben a kapuk is.

A 15.percben lövi a BBTE egyetlen gólját Barna révén, aki egyéni játékkal keresztülmegy a BKE védelmen s közelről védhetetlen gólt plaszíroz Farkas hálójába. 3:1.

A BKE-t a váratlan gól felrázza, erős támadásba kezd, s már a 17. percben Lator lövése hálót is ér. 4:1. Innen a meccs végéig élvezetesen szép volt a küzdelem, de gól nélkül.

Az LTC Prága látva, hogy a BKE a BBTE-t is legyőzte s így ő már semmiképpen nem nyerheti el az elsőséget, lemondta a BBTE elleni meccsét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98