Dtum
Login with Facebookk
1938 | Január

Portugália – Magyarország 4:0

Lisszabonban egymásután futottak be a különvonatok és autóbuszok, amelyek vidékről hozták a nézők ezreit. A mérkőzés ideje három órára volt kitűzve, arai az itteni időszámítás szerint 4 órának felel meg. Már a kora délutáni órákban tömegek lepték el a hegyoldalban levő új Stadion felé vezető utat, amelyen már félháromkor több mint 20.000 ember szorongott. Ott voltak a város előkelőségei, magas rangú katonatisztek.

Két óra után néhány perccel már elindult a magyar csapat autóbusza a pálya felé. Hideg, hasító szélben és szakadó esőben vonult a pályán öltözőjébe a magyar csapat. A játékosok arcszíne még halványabb volt a pályán, mint délelőtt. Úgy látszik, érezték a fenyegető veszélyt.

Pontosan három órakor lépett pályára a magyar csapat, majd utána Portugália együttese. Feszes vigyázz-állásban dideregve hallgatták a magyar, majd a portugál himnuszt. Kisvártatva megjelent a pályán az eredetileg kijelölt játékbíró helyett az utolsó pillanatban felkért Copdevill francia játékvezető. A pálya csúszós, ragadós, helyenként bokáig érő vízzel telt volt.

A magyar csapat kezdi a játékot és már az első percekben mutatkozott a magyar együttes gyengesége. Összevissza futkostak céltalanul a játékosok a pályán és nem tudott kialakulni egyetlen egészséges akció sem

Csetlettek botlottak és rosszul továbbították a labdát a magyar fiúk. A portugálok sokkal jobban álltak a lábukon és egymásután vezették a veszélyes támadásokat a magyar kapu ellen. Két korner jellemzi a portugál csapat fölényét.

A vezetők a tribünön izgalommal lesik, hogy mikor talál már magára a magyar csapat, de hiába. Rosszul játszottak elejétől végig. Széteső, kapkodó, rendszertelen volt a magyar válogatott játéka.

Két perc alatt két portugál gól

A tizennegyedik percben Sauto szerzi meg Szabó nagy hibájából a portugálok vezető gólját.
Hatalmas üdvrivalgás, fülsiketítő lárma fogadja a portugálok eredményességét. A gól mintha még tehetetlenebbé tenné a magyar csapatot, mert alig egy perccel később a gólképes Valadas már újabb gólt küld a Szabó által ez alkalommal igen gyengén védett magyar kapuba.

Tíz magyar korner egyetlen gót nélkül


Lassan mintha erőre kapna a magyar csapat különösen a belső csatárok, igyekeznek megvetni lábukat az ellenfél térfelén, de csodálatosképpen a máskor mindig megbízható szélsők sorra rontják a jó helyzeteket.

Egymás után éri el a magyar csapat a kornereket, de akkor a változatosság kedvéért a belső csatárok mondanak csődöt. A portugálok az előny tudatában biztonsággal verik vissza a magyar támadásokat. A félidő végéig már a tízedik kornert rúgja a magyar csapat anélkül, hogy komoly veszélyben forgott volna a portugál kapu.


Turai megsérül, helyére Szücs áll

A második félidőben nem mutat elfogadható játékot a magyar együttes. A portugálok már a félidő első perceiben erős támadást vezetnek a magyar kapu ellen. A magyar védelemnek és fedezetsornak rengeteg dolga akad.

A negyedik percben Soma közvetlen közelről megszerzi a portugálok harmadik gólját. A magyar csapat Sas révén vezet támadást és néhány kornert ér el. Turai összeütközik Valadassal és megsérül. Nem is tudja folytatni a játékot, mire a vezetőség Szücsöt, az újpestiek középfedezetét küldi a pályára.

Ez a változás sem segít. Szórványos támadásokat vezet a magyar csapat, de Kállai egymásután ront Azután ismét erőteljesebb a játék a magyar csapat részéről. Több kornert ér el a magyar együttes, de Kállai egymásután hibáz.

Kállainak nem megy a játék, Szendrődi áll a csapatba

A magyar támadások most már valamivel jobban gördülnek, de Kállai változatlanul gyengén játszik. Végre a vezetőség is megsokallja és ezért úgy intézkedik, hogy helyébe Szendrődi álljon be. Sajnos, ez a változás sem segít sokat.

A portugálok támadása erőteljesebb, míg a magyar csapat eredményei mindössze csak kornerekben jelentkeznek. A harmincadik percben Valadas a jobboldalról beívelt labdát védhetetlenül küldi Szabó kapujába. A portugál közönség tombol örömében. Most már menthetetlenül vereséget szenvedett a legjobb közép-európai válogatott csapat

A magyar csapatot teljesen letöri az eredmény. Szárnyszegetten játszik a folyton zuhogó esőben, amely már valóságos sártengerré változtatta a pályát Egy-két fault csúszik ki mindkét részről, de komolyabb durvaság nem volt.

Az utolsó percekben még egy elkeseredett támadást vezet a magyar csapat a becsületgólért, de eredménytelenül és mint annyiszor, most is a tizenkilencedik eredménytelen magyar kornerrel végződik a támadás.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98