Dtum
Login with Facebookk
1903 | Március

Támadások Magyarország ellen a bécsi reichsrathban

Az osztrák képviselőház február 19-iki ülésében a katonai javaslatok tárgyalásánál a legnagyobb seznvedélylyel fordult Magyarország ellen.
Schreiter: a magyar országgyűlésen Ausztria ellen intézett támadásokról beszél és azt tartja, hogy ideje volna végre, hogy Ausztriát szabaditsák fel a magyar befolyás alól. A legfőbb ideje, hogy szembe szálljunk a magyar betyároknak, a hunnok és avarok utódainak féktelenkedéseivel.


Lueger Károly, Bécs város polgármester, egész vádbeszédet mond Magyarország ellen.
Kesergett, hogy Magyarországon német hazafiakat elitéltek (a német izgató szerkesztőket értette) még pedig sulyos büntetések mellett, bár semmi mást nem vétettek, mint hogy német anyanyelvük mellett helytállottak. A szlávoknak sem folyik jobban a dolguk Magyarországon, mint a németeknek. Valamennyiünknek össze kellene tartani, tehát akár németek, csehek vagy lengyelek vagyunk. Mi mindnyájan a hadseregben osztrákok vagyunk. (Élénk tetszés és taps.)

 

Ha önök olvassák, miképen gyalázzák Magyarországon a mi hadseregünket, miképen gyalázzák ott Ausztria lobogóját, hogyan követelik a zászlók és jelvények megváltoztatását csupán azért, hogy minden hadnagy is tudatában legyen annak, hogy ő elsősorban magyar, vagy helyesebben zsidó-magyar és hogy a többiek csak türt emberek; ugy kötelesség gondoskodni arról, hogy itt ebben a házban ily törekvésekkel a leghatározottabban szembeszélljunk. Hadseregünknek nem szabad egyoldalu magyarrá válnia. Hadseregünknek meg kell maradnia közösnek, a császár hadseregének, a mi eddig volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98