Dtum
Login with Facebookk
1903 | November

Egy szegedi építőmester betörései

Szegeden jól ismerték s mint vagyonos ember, köztiszteletben élt Molnár Imre építőmester. Ezt az embert nov, 14-ikén Budapesten letartóztatta a rendőrség, mint betörőt. Ugyanis aznap egy uri ember jelent meg az egyik fővárosi aranyművesnél, ki arany töredékeket szokott vásárolni. Az ismeretlen összeolvasztott arany- és ezüst darabokat kínált, ily alakban azonban aranyat ezüstöt megvásárolni tilos, kellő igazolás nélkül.

 

Az aranyművesnek különben is gyanusnak tűnt fel az eset, titokban rendőrt hivatott, a fiatal urat bekísérték, a hol azt mondta, hogy ő Molnár Imre szegedi építőmester. Az arany-darabok eredetére először azt mondta, hogy egy szegedi ékszerész adta át neki beváltás végett, másodszor pedig, hogy építkezés közben, a földben talált egy bögrében sok aranyat és azt összeolvasztotta.

 

A rendőrség jól tudta, hogy Szegeden 1898-ban Princz ékszerésztől betörés útján 40.000 korona értéket raboltak el, néhány hét előtt Pósz szegedi ékszerésznél is betörés történt és hasonlóképen nagy értékű tárgyakat vittek el. A gyanút erősítette, hogy az elfogott Molnárnál igen sok zálogczédulát találtak ékszerekről, és hogy a fogadóban a hol Budapesten megszállt, álnevet mondott.

 

Távirati értesítésre Szegeden letartóztatták Molnár feleségét, a ki az arany holmi eredetére egészen máskép vallott és hosszú csűrés-csavarás után azt mondta, hogy férje Fried Károly boltját csakugyan feltörte. Ez tehát a harmadik betörés volna. Fried boltjából tízezer korona értéket rabolt. Molnárt Szegedre kísérik s ott a helyszinén vallatják továb.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98