Dtum
Login with Facebookk
1904 | Március

Port-Artur ostroma

A japán hadihajóknak márczius 10-én Port-Artur ellen intézett újabb támadása sok rombolást okozott, s az összes tudósításokból kitünik, hogy az orosz hivatalos jelentések ezúttal sem mondták meg a valót. A japán hajók bombázását az orosz flotta is nagyon megsinylette, úgy hogy a kikötőben alig van hajó, a mely kisebb-nagyobb mértékben meg ne rongálódott volna.

 

A japán hadihajók a legutóbbi csatában csak jelentéktelen kárt szenvedtek; japán részről hivatalosan megczáfolják Makarov orosz admirálisnak azt a jelentését, hogy egy japán torpedóromboló elsülyedt s egy czirkáló sulyosan megsérült.  A japán torpedóromboló hajó csak megsérült, de sérülését kijavíthatják a tengeren.


A márczius 10-iki bombázás úgy az erődben, mint a városban nagy károkat okoztak. Csak nem valamennyi a kikötőben levő orosz hajót lövések érték és megsérültek, még a „Pallada” is, melyet javítás végett a dokkba vontattak. A lakosság hangulata nagyon nyomott, a katonai parancsnokság azonban egyáltalán nem gondol rá, hogy kikötőt és az erődöt önként feladja.

 

Az erősséget védeni fogják a végsőkig. Moszkvából és Petervárról több mint ezer műszaki munkás van útban, hogy Port-Arturban a kikötő és a „Retvizan” és „Cezarevics” páncélos hajók sérüléseit kijavítsa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az orosz főhadiszállás Port Arthurban A "Cezarevics" orosz hadihajo
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98